ΑρχικήinetΤώρα μπορείτε να μοιραστείτε στο Facebook 360° φωτογραφίες

Τώρα μπορείτε να μοιραστείτε στο Facebook 360° φωτογραφίες

Το Facebook θέλει να ρίξετε μια ματιά τριγύρω σας. Όπως ανακοινώθηκε το Μάιο, το Facebοok πλέον αρχίζει να διαθέτει υποστήριξη για 360 φωτογραφίες στο News Feed, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν και φωτογραφίες που ανεβαίνουν και έχουν ληφθεί με κάμερες 360 μοιρών και στους υπολογιστές και στα κινητά τους.

Τώρα μπορείτε να μοιραστείτε στο Facebook 360° φωτογραφίες

Ακριβώς όπως και με 360° βίντεο που φιλοξενούνται στο Facebook, οι desktop χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ και να σύρουν τις 360° φωτογραφίες για να δουν διάφορα μέρη της φωτογραφίας, ενώ οι χρήστες κινητών τηλεφώνων μπορούν να σύρουν τις φωτογραφίες ή να περιστρέψουν τα τηλέφωνά τους.

fb-360-view

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν μια κάμερα 360 μοιρών (τουλάχιστον όχι ακόμα), έτσι οι 360° φωτογραφίες πιθανότατα να προέρχονται από την πανοραμική λήψη των iOS και Samsung Galaxy τηλεφώνων. Υπάρχουν, επίσης, 360 μοιρών εφαρμογές φωτογραφιών, όπως το Photo Sphere της Google, το οποίο σας επιτρέπει να πάρετε εύκολα 360°  φωτογραφίες με τα κινητά σας.

Μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία 360° στο Facebook όπως ακριβώς θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία. Απλά πατήστε “Φωτογραφία/Βίντεο” πάνω από το κουτί “Τι σκέπτεστε;” και επιλέξετε τη φωτογραφία 360°. Θα εμφανιστεί στο News Feed ακριβώς όπως μια κανονική φωτογραφία, αλλά θα υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο πυξίδας στη γωνία, που σημαίνει ότι μπορείτε να διερευνήσετε περαιτέρω τη φωτογραφία.

Εάν έχετε ένα τηλέφωνο που υποστηρίζει το Samsung Gear VR (για παράδειγμα, ένα πρόσφατο τηλέφωνο της Samsung), θα δείτε kai ένα εικονίδιο για την προβολή φωτογραφιών με ακουστικά. Άλλοι χρήστες smartphone δεν είναι τόσο τυχεροί, δεδομένου ότι το Facebook δεν υποστηρίζει άλλα ακουστικά, όπως το Google Cardboard, φαινομενικά λόγω της συνεργασίας της Samsung με την Facebook-owned Oculus VR.

fb-2-360-view

Το Facebook είναι ένα από τις πρώτες μεγάλες υπηρεσίες που φιλοξένησαν τα 360° media. Το Google-owned YouTube υποστηρίζει 360 μοιρών βίντεο, και το Flickr της Yahoo έχει την Flickr VR εφαρμογή για την προβολή 360° φωτογραφιών με ακουστικά VR.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αγωνίζονται, επίσης, για να ολοκληρώσουν και την άλλη πλευρά της εξίσωσης: τη δημιουργία 360° περιεχομένου. Το Facebook ανακοίνωσε την 360° βιντεοκάμερα στο συνέδριο προγραμματιστών της, η Google έχει την Jump πλατφόρμα της και η Samsung κυκλοφόρησε πρόσφατα το Gear 360, τη φωτογραφική μηχανή σε σχήμα μπάλας.

Αν το φαινόμενο γίνει μόδα, μπορούμε σύντομα να πούμε αντίο στο σελφοκόνταρα και χαίρεται στις 360° κάμερες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS