ΑρχικήinetΤα VR παραμύθια της Samsung σας φέρνουν κοντά ακόμα κι αν είστε...

Τα VR παραμύθια της Samsung σας φέρνουν κοντά ακόμα κι αν είστε μακριά

samsung.bedtime-vr-stories

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες πτυχές του ανερχόμενου χώρου εικονικής πραγματικότητας (VR), είναι η ικανότητά του να φέρει τους ανθρώπους που βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά, μαζί σε ένα εικονικό χώρο.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι τα περισσότερα από τα συστήματα εικονικής πραγματικότητας που κυκλοφορούν, εστιάζονται στην παθητική εμπειρία θέασης ή παιχνιδιού. Αλλά μια νέα εφαρμογή από τη Samsung, που ονομάζεται «Bedtime VR Stories» αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η εικονική πραγματικότητα, μπορεί να είναι ένα εργαλείο για να συνδεθείτε με κάποιον σε μεγάλη απόσταση.

Η εφαρμογή επιτρέπει σε ένα γονέα να «συναντήσει» το παιδί του σε VR για να του πει ένα παραμύθι, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό VR και VOIP (πρωτόκολλο Voice Over Internet). Κάθε ιστορία διαρκεί περίπου έξι με επτά λεπτά και απαιτεί μόνο ένα Samsung Gear VR και ένα smartphone για το γονέα και ένα ειδικό πρόγραμμα προβολής από χαρτόνι για το παιδί.

Το βίντεο επίδειξης δείχνει πόσο υπέροχη μπορεί να είναι αυτή η εμπειρία τόσο για το παιδί όσο και το γονέα, και ένα ακόμη βίντεο σας επιτρέπει να δοκιμάσετε σε πρώτο πρόσωπο αυτό που βλέπουν και οι δύο θεατές, όταν μια ιστορία είναι σε εξέλιξη.

https://www.youtube.com/watch?v=iBFHXlefk5E

Καθώς όλα και πιο πολλά νοικοκυριά έχουν και τους δύο γονείς να εργάζονται έξω από το σπίτι, το να αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο στα παιδιά τους είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από ποτέ, καθιστώντας αυτό το εργαλείο, μια ιδανική λύση για τη σύνδεση με την οικογένεια.

Ωστόσο, προς το παρόν, το εργαλείο είναι ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμη επίσημα κυκλοφορήσει. Αλλά όταν θα ξεκινήσει, θα μπορούσε να δώσει σε πολλούς γονείς ένα πολύ ισχυρό λόγο για να πάρουν, τόσο ένα smartphone της Samsung όσο και το ακουστικό Gear VR, καθώς τίποτα από τα δύο δεν είναι διαθέσιμο για το iPhone ακόμα

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS