ΑρχικήinetΛογισμικό του Oculus Rift στέλνει δεδομένα στους server του Facebook

Λογισμικό του Oculus Rift στέλνει δεδομένα στους server του Facebook

maxresdefault-Facebook

Το πιο ακριβό VR headset του κόσμου μπορεί να σας κατασκοπεύει για χάρη του Facebook!

Ακριβώς πριν από δύο χρόνια, όταν το Facebook αγόρασε το Oculus VR για 2 δισεκατομμύρια$, θεωρήθηκε ότι είναι θέμα χρόνου πριν το Oculus Rift γίνει μέρος της μεγαλύτερης διαφημιστικής προώθησής του.

Τώρα που το Oculus Rift έχει κυκλοφορήσει επίσημα για τους χρήστες, φαίνεται ότι το Facebook πράγματι χρησιμοποιεί το headset για την περαιτέρω διαφήμισή του. Ένας χρήστης της Reddit, ο Woofington ανακάλυψε ότι μια “always on” υπηρεσία που λειτουργεί στο παρασκήνιο του λογισμικού του Oculus Rift, στέλνει πληροφορίες από το ακουστικό πίσω στους διακομιστές του Facebook.

Ο Woofington γράφει σε ένα forum της reddit, ότι μετά την εγκατάσταση του λογισμικού Oculus στη συσκευή, μια διαδικασία με πλήρη δικαιώματα συστήματος που ονομάζεται OVRServer_x64.exe όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ανιχνεύει και στέλνει δεδομένα στους διακομιστές της ιστοσελίδας. Ο Woofington ανακάλυψε ότι στάλθηκαν μέχρι 7MB / s δεδομένα από τη συσκευή του, ακόμα και μετά το κλείσιμο του Oculus Home.

Αν νομίζατε ότι η πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής του Oculus Rift θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατασκοπεία, κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, η πολιτική απορρήτου του Oculus Rift παίρνει τη συγκατάθεση των χρηστών, στους όρους και τις προϋποθέσεις της, οι οποίες δηλώνουν ότι μπορεί να στείλει τα δεδομένα των χρηστών σε τρίτους.

Η πολιτική απορρήτου αναφέρει σαφώς ότι «ανάλογα με το πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε” τις υπηρεσίες του, το Facebook μπορεί να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τα παιχνίδια, το περιεχόμενο, τις εφαρμογές και άλλες εμπειρίες με τις οποίες ένας χρήστης αλληλεπιδρά. Μια διεύθυνση IP του χρήστη και “ορισμένα αναγνωριστικά της συσκευής που μπορεί να είναι μοναδικά για τη συσκευή σας”, η ακριβής θέση μιας συσκευής που βασίζεται στο σήμα GPS, τα δίκτυα Wi-Fi και πληροφορίες σχετικά με “φυσικές κινήσεις και διαστάσεις” ενός χρήστη όταν χρησιμοποιείται το ακουστικό.

Η πολιτική απορρήτου αναφέρει ρητά ότι «τρίτοι μπορούν επίσης να συλλέγουν πληροφορίες για εσάς μέσω των Υπηρεσιών», σύμφωνα με το UploadVR.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS