ΑρχικήsecurityTo Skype επιτέλους κρύβει τις διευθύνσεις IP των χρηστών του!

To Skype επιτέλους κρύβει τις διευθύνσεις IP των χρηστών του!

To Skype επιτέλους Κρύβει τις διευθύνσεις IP των χρηστών του!

To Skype επιτέλους κρύβει τις διευθύνσεις IP των χρηστών του!
“Αυτό το μέτρο θα βοηθήσει να αποτρέψει τα άτομα από την εύρεση οποιουδήποτε Skyρe ID και την μετατροπή του σε διεύθυνση IP,” η ομάδα του Skyρe έγραψε σε ένα blog post. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην πρόληψη της online παρενόχλησης στην gaming κοινότητα συγκεκριμένα, πρόσθεσε.

Το chat service της Microsoft, Skype, θα αρχίσει από εδώ και πέρα να κρύβει τις IP addresses των χρηστών του από προεπιλογή στο τελευταίο του update. Μέχρι πρότεινος οι IP addresses των Skype users δεν ήταν κρυφές, γεγονός που επέτρεπε σε hackers να αποκτήσουν με μεγάλη ευκολία την IP address κάποιου και να στοχοποιήσουν έτσι το μηχάνημα του .

https://www.secnews.gr/100631/%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-ddos-%ce%b1%cf%80%cf%8c-anonymous-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%ce%b9%ce%b1%cf%80%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82/Διαβάστε επίσης: Επίθεση DDoS από τους Anonymous σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας!

Αυτό το update είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους gamers και τους streamers κατά την διάρκεια των game sessions τους, και οι οποίοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να αποφύγουν distributed denial of service (DDoS) attacks, αφού οι αντίπαλοί τους μπορούν απλά να τσεκάρουν τα Skype ID τους και να χρησιμοποιήσουν resolver services για να το ‘πλημμυρίσουν’ με traffic. Έτσι καταφέρνουν και τους κερδίζουν βγάζοντάς τους offline.

Το update ήρθε μετά από μια σειρά καταγγελιών που έλαβε η εταιρεία από τους Skyρe users σχετικά με ισχυρισμούς πως εκβιάζονται ή παρενοχλούνται online από άγνωστους χρήστες.

“Αυτό το μέτρο θα βοηθήσει να αποτρέψει τα άτομα από την εύρεση οποιουδήποτε Skype ID και την μετατροπή του σε διεύθυνση IP,” η ομάδα του Skyρe έγραψε σε ένα blog post. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην πρόληψη της online παρενόχλησης στην gaming κοινότητα συγκεκριμένα, πρόσθεσε.

https://www.secnews.gr/100599/facebooks-newest-data-center-is-going-to-make-some-big-tech-companies-very-nervous/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε ακόμα: Το καινούριο κέντρο δεδομένων του Facebook θα προκαλέσει πονοκέφαλο στις υπόλοιπες εταιρίες!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS