ΑρχικήinetIP Box: ξεκλειδώστε iPhone σε λίγες ώρες

IP Box: ξεκλειδώστε iPhone σε λίγες ώρες

IP Box: Χρειάστηκαν σχεδόν 4 μήνες για να σπάσει το FBI το iPhone που χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες του San Bernardino. Όπως φαίνεται όμως μπορεί να γίνει με ευκολότερο τρόπο, αφού μια πολύ προσιτή συσκευή υπόσχεται να ξεκλειδώσει τηλέφωνα iPhone σε χρόνο ρεκόρ. Κυκλοφορεί δε, σε καταστήματα λιανικής πώλησης.ip box

Μια βρετανική εταιρεία που ονομάζεται Fone Fun Shop πουλάει μια συσκευή που μπορεί να ξεκλειδώσει ένα iPhone με iOS 7 σε λίγες ώρες, καθώς καταφέρνει να παρακάμψει το σύστημα αυτόματης ασφάλισης και διαγραφής δεδομένων της συσκευής με την εισαγωγή λάθος κωδικών και στη συνέχεια να εκτελέσει επιθέσεις brute-force δοκιμάζοντας όλους πιθανούς συνδυασμούς μέχρι να ανακαλύψει τον σωστό κωδικό πρόσβασης.

Η Daily Mail βρήκε μια τέτοια συσκευή σε ένα κατάστημα στο Sheffield και αγόρασε για μόλις 120 λίρες Αγγλίας, δηλαδή €150, Μετά δοκίμασε τη συσκευή για να δει την αποτελεσματικότητα της σε ένα iPhone 5C που ήταν κλειδωμένη με ένα τυχαίο τετραψήφιο κωδικό.

Η λεγόμενη συσκευή IP Box ήταν πράγματι αποτελεσματική. Ελέγχει κάθε συνδυασμό ανά περίπου 6 δευτερόλεπτα, και ο συνολικός χρόνος της όλης διαδικασίας διήρκησε 16 μισή ώρες.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερο από μια ημέρα για να σπάσει ένα iPhone με iOS 7 και προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, αν οι πιθανότητες λένε ότι μπορεί να γίνει γρηγορότερα αν σωστός κωδικός είναι μεταξύ των πρώτων που δοκιμάζει η συσκευή.

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS