ΑρχικήsecurityΤι ετοιμάζει η Ρωσία στο χώρο του Mobile? Γιατί τρέμουν τα Android/iOS?

Τι ετοιμάζει η Ρωσία στο χώρο του Mobile? Γιατί τρέμουν τα Android/iOS?

Οι Ρώσοι φτιάχνουν νέο Linux-based Mobile OS για να 'σκοτώσουν' τα Android &iOS
Τι ετοιμάζει η Ρωσία στο χώρο του Mobile? Γιατί τρέμουν τα Android/iOS?

Φαίνεται πως τρίζει για τα καλά η καρέκλα της Google, όσον αφορά την αγορά της Ρωσίας, αφού καθώς φαίνεται η τελευταία ανακοίνωσε πως εργάζεται σ’ ένα project για την δημιουργία νέου mobile λειτουργικού συστήματος, με σκοπό να καταφέρει να χτυπήσει το μονοπώλιο των Android και iOS στην αγορά της.

Ο Ρώσος υπουργός επικοινωνίας, Nikolai Nikiforov, ανακοίνωσε δημοσίως μέσω του Twitter του ότι η Open Mobile Platform, μια ρωσική εταιρεία, αναπτύσσει ένα παγκόσμιο λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Linux και η εταιρεία αυτή τη στιγμή αναζητά έμπειρους  προγραμματιστές και engineers.

Τι ετοιμάζει η Ρωσία στο χώρο του Mobile? Γιατί τρέμουν τα Android/iOS?

Στις αρχές του 2016, ο Nikiforov είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο μιας εναλλακτικής λύσης (εκτός του Αndroid) στη Ρωσία. Θα συζητηθεί και η πιθανή συνεργασία με άλλα μέλη της BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) για την ανάπτυξη αυτού του λειτουργικού συστήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το νέο λειτουργικό σύστημα δεν δημιουργείται από το μηδέν. Αντ ‘αυτού, δημιουργείται με βάση το Sailfish OS, το οποίο αναπτύχθηκε από την start-up Jolla, με έδρα το Hong Kong – μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της Nokia.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103951/vicenza-adopting-zorin-linux/” target=”blank” style=”flat” background=”#26f0f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Η Ιταλική πόλη Vicenza υιοθετεί το Zorin Linux &λέει αντίο στα Windows[/su_button]

Το Sailfish OS βασίζεται στο open source Linux kernel και διαθέτει χαρακτηριστικά του open source Mer Core UI της Jolla  και άλλα στοιχεία τρίτων μερών.

Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο να καταστήσει φθηνά τα  smartphones που θα βασίζονται στο νέο αυτό λειτουργικό σύστημα για το ευρύ κοινό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της  Open Mobile Platform, τον κύριο Grigory Berezkin.

Αν το νέο λειτουργικό σύστημα έρθει με τις κατάλληλες λειτουργίες και είναι αρκετά καλό ώστε στ’ αλήθεια να αμφισβητήσει το Android, τότε ένα καλό marketing στις BRICS χώρες – χώρες που έχουν περίπου το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού-  μπορεί να οδηγήσει σε κάτι μεγάλο για το κομμάτι των Linux-based mobile OS.

Εσείς τι πιστεύετε γι’ αυτό το εγχείρημα; Αναμένουμε την άποψή σας στα σχόλια παρακάτω!

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103792/mathete-ta-basika-linux-commands/” target=”blank” style=”flat” background=”#26d5f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]ΔEITE EΠΙΣΗΣ: Μάθετε εύκολα & γρήγορα τα βασικά Linux Commands! [Cheat Sheet][/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS