ΑρχικήsecurityΠοιες είναι οι γλώσσες προγραμματισμού ενός hacker?

Ποιες είναι οι γλώσσες προγραμματισμού ενός hacker?

Ποιες είναι οι γλώσσες προγραμματισμού ενός hacker?
Ποιες είναι οι γλώσσες προγραμματισμού ενός hacker?

Πολλοί από τους αναγνώστες μας συχνά μας στέλνουν ερωτήματα σχετικά με το ποια γλώσσα προγραμματισμού θα πρέπει να μάθουν. Στο παρελθόν έχουμε γράψει διάφορα άρθρα σχετικά με το ποιες γλώσσες προγραμματισμού είναι αυτές που βοηθούν τους ενδιαφερόμενους σε αρκετά ζητήματα. Κάποιοι θέλουν να μάθουν γρήγορες λύσεις hacking.

Άλλοι ενδιαφέρονται να χτίσουν μια εφαρμογή ή κάποιο  site. Κάποιοι ίσως θεωρούν πως αν μάθουν μια συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού θα γίνουν αυτόματα hacker. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σε αυτό το σημείο πως κάτι τέτοιο απέχει αρκετά από την πραγματικότητα και πως το hacking δεν είναι υπόθεση ενός κουμπιού, αλλά συνεχείς προσπάθειες και εντριβή με αρκετά πράγματα, οπότε και η γνώση  διαφορετικών γλωσσών προγραμματισμού είναι απαραίτητη.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104040/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%bb%cf%8e%cf%83%cf%83%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1-2/” target=”blank” style=”flat” background=”#9626f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Αυτές είναι οι 6 πιο τρελές γλώσσες προγραμματισμού ever! Γνωρίστε τις![/su_button]

Σήμερα θα ασχοληθούμε με εκείνες τις γλώσσες που χρησιμοποιούν οι ερευνητές ασφάλειας και οι hacker αναλόγως του τι θέλουν να κάνουν. Το Hacking αφορά συνήθως το σπάσιμο ενός κώδικα. Έτσι χωρίσαμε τρεις κατηγορίες hacking για την ανάγκη αυτού του άρθρου ― το Web Hacking, το Exploit Writing & το Reverse Engineering, και φυσικά καθένα από τα οποία απαιτεί και διαφορετική γλώσσα προγραμματισμού. 

1. Web Hacking

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας είναι χτισμένο στο World Wide Web, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το κομμάτι του web hacking αν θέλετε να γίνετε ένας καλός hacker. Ας θεωρήσουμε ότι σας ενδιαφέρει το hacking των web apps ή / και των  websites,  τότε θα πρέπει να μάθετε web coding. Τα Websites χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον HTML, PHP και JavaScript γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μάθετε κάποια από τις τρεις.

HTML: Μία από τις ευκολότερες και ευρέως χρησιμοποιούμενη static markup web language. Υπάρχει σε κάθε ένα από τα website που έχετε ανοιχτά στον browser σας. Συνίσταται η εκμάθησή της καθώς θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα web actions, το response κ.λπ..

JavaScript: Η JS είναι client-side web programming mostly που χρησιμοποιείται σε web sites για καλύτερο user interface και γρήγορο  response. Εάν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως hacker θα πρέπει να μάθετε JavaScript επειδή θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον client-side mechanism, ο οποίος είναι απαραίτητος για να βρίσκετε τα client-side flaws.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104337/auksiste-to-mistho-sas-me-treis-glwsses-python-go-kai-scala/” target=”blank” style=”flat” background=”#f1ec26″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Αυξήστε το μισθό σας με τρεις γλώσσες: Python, Go και Scala![/su_button]

PHP:  Μια δυναμική server-side language που είναι υπεύθυνη για την διαχείριση web-apps και database. Η PHP θεωρείται μια από τις πιο απαραίτητες γλώσσες επειδή ελέγχει τα πάντα σε ένα site / server, όπως ακριβώς ο καπετάνιος ενός πλοίου.

SQL: Η SQL είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση και την διαχείριση ευαίσθητων κι εμπιστευτικών δεδομένων όπως τα user credentials, οι τραπεζικές και προσωπικές πληροφορίες για τους επισκέπτες ενός website. Οι Black hat hackers κυρίως στοχεύουν την SQL database και υποκλέπτουν τις πληροφορίες, τις οποίες στην συνέχεια πωλούν σε underground dark web forumς.

[su_box title=”Αν σας άρεσε το άρθρο μας…” style=”soft” box_color=”#f6f9f8″ title_color=”#6dc891″]Αν σας άρεσε το άρθρο μας μοιραστείτε το με τους φίλους σας! 🙂 Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews.gr για την συνέχεια![/su_box]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS