ΑρχικήHow ToΗ Volvo θα διατηρήσει τα συμβατικά αυτοκίνητα εκτός από τα αυτόνομα

Η Volvo θα διατηρήσει τα συμβατικά αυτοκίνητα εκτός από τα αυτόνομα

driverless-cars-Volvo-compressor

Το γεγονός ότι η Volvo θέλει να γίνει πρωταθλητής στα αυτόνομα αυτοκίνητα, δεν σημαίνει ότι θέλει να εξαφανίσει τα συμβατικά.

«Δεν έχουμε καμία φιλοδοξία να έχουμε ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστικά περιβάλλοντα από το Α στο Β», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Hakan Samuelsson στο Car and Driver. «Αν είστε ένας κανονικός καταναλωτής αυτό είναι που πραγματικά ονειρεύεσαι;» ρώτησε ο Samuelsson. Προσθέτοντας, «Πιστεύουμε ότι σε μια κατάσταση όπου δεν θα σας είναι ευχάριστη να οδηγήσετε, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον αυτόματο πιλότο και στη συνέχεια να κάνετε κάτι άλλο, χρησιμοποιώντας εκείνη τη στιγμή πιο παραγωγικά. Αυτό είναι το προϊόν που αναπτύσσουμε».

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε μια έρευνα της Volvo, δήλωσαν ότι οδηγούν απλά για ευχαρίστηση μια φορά την εβδομάδα. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να διατηρήσει τη δυνατότητα οδήγησης.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η Volvo δεν είχε στην πραγματικότητα στόχο να δημιουργήσει συστήματα αυτο-οδήγησης που θα μπορούσαν να χειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση οδήγησης .

Με το να μην έχει ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης που θα μπορούσε να χειριστεί κάθε κατάσταση οδήγησης, αναιρεί λίγο πολύ το σκοπό. Για παράδειγμα, πώς ένας ηλικιωμένος που δεν μπορεί με ασφάλεια να οδηγήσει, θα επωφεληθεί από ένα αυτοκίνητο που δεν θα μπορεί μόνο του να οδηγήσει σε αστικά περιβάλλοντα και θα απαιτεί να το οδηγήσει ο οδηγός στην πόλη; Επίσης, πώς θα αποτελεί αυτόνομο σύστημα μαζικής μεταφοράς αυτοκινήτων, όπως αυτό που σχεδιάζεται στο Μπέβερλι Χιλς?

Δεν είναι μόνο αυτό. Ένα σύστημα χωρίς οδηγό που λειτούργησε μόνο σε αυτοκινητόδρομους θα κάνει τη Volvo να υστερεί της Google, η οποία έχει δουλέψει σκληρά πάνω στην οδήγηση στο εσωτερικό της πόλης – η μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί το αυτόνομο σύστημα οδήγησης.

Ελπίζουμε ότι ήταν απλά λάθος του Samuelsson να παραποιήσει τη μελλοντική αυτο-οδήγηση της εταιρείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS