Αρχικήinet'Yπάρχει μια μόνο εταιρεία AI που με ανησυχεί!' Ποιος το είπε &...

‘Yπάρχει μια μόνο εταιρεία AI που με ανησυχεί!’ Ποιος το είπε & γιατί;

‘Yπάρχει μια μόνο εταιρεία AI που με ανησυχεί!’
Ποιος το είπε & γιατί;

AI AI AI AI AI

H παραπάνω δήλωση ανήκει στον Elon Musk, του οποίου οι ανησυχίες γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ο δημιουργός των SpaceX και Tesla αναφέρει πως όλες οι εταιρείες ΑΙ εργάζονται επί του παρόντος στην δημιουργία των λεγόμενων ‘self-aware computers’… αλλά οι προσπάθειες μόνο μιας εταιρείας φαίνεται να τον ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Recode Code Conference, ο Musk ερωτήθηκε από τον ιδιοκτήτη του ‘The Verge’ κύριο Walt Mossberg αν και κατά πόσο ανησυχεί για τις προσπάθειες που κάνουν οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google και η Facebook για την ανάπτυξη της έρευνας στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103770/h-epoxh-twn-computers-tha-teleiwsei-syntoma-kai-meta-ti/” target=”blank” style=”flat” background=”#76f126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: “H εποχή των Computers θα τελειώσει σύντομα” & Μετά τι; Μάθετε ποιος έκανε αυτή τη δήλωση![/su_button]

“Δεν θα ονομάσω καμία εταιρεία, ” απάντησε ο  Musk, “αλλά θα σας απαντήσω πως υπάρχει μόνο μια.”. Ο Mossberg από την μεριά του πίεσε την κατάσταση ρωτώντας τον ξανά. Με ένα μειδίασμα και με την ματιά του γυρισμένη προς το λογότυπο της Google, ο Musk έδωσε ξανα την απάντησή του: “Υπάρχει μόνο μια.”

Ο Musk ανέφερε επίσης στην συνέντεύξη του κι εξήγησε την απόφασή του να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό Open AI πέρυσι. Ο λόγος της δημιουργίας του δεν ήταν για να ανταγωνισθεί τους υπόλοιπους κολοσσούς, αλλά για να αποφύγει ένα μέλλον το οποίο θα μας βρει συντετριμένους να προσπαθούμε να αποφύγουμε την οργή και τον θυμό ενός άρχοντα – υπολογιστή.

“Δεν γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που θα ήθελαν να ζούσαν υπό το καθεστώς μηχανημάτων τεχνητής νοημοσύνης – ή ανθρώπων που ελέγχουν τα μηχανήματα αυτά” αναφέρει χαρακτηριστικά υποδεικνύοντας μια εποχή τύπου Skynet όπου οι δυνατότητες των μηχανημάτων  ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των δημιουργών τους, δηλαδή τις δικές μας.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102486/upload-gnwseis-ston-egkefalo-mas/” target=”blank” style=”flat” background=”#2682f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Ήρθε η εποχή που θα μπορείτε να κάνετε upload γνώσεις στον εγκέφαλό σας [;][/su_button]

Αξίζει να παρακολουθήσετε τα παρακάτω βίντεο :

[su_youtube url=”https://youtu.be/tV8EOQNYC-8″ width=”640″ height=”380″]https://youtu.be/tV8EOQNYC-8[/su_youtube]

Εσείς τι πιστεύετε  για το μέλλον της ΑΙ ; Υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε μια εποχή Skynet στο εγγύς μέλλον ή μήπως οι ανησυχίες του Musk είναι υπερβολικές; Περιμένουμε την άποψή σας στα σχόλια παρακάτω!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS