ΑρχικήsecurityΟι μεγαλύτεροι χρησιμοποιούν πιο σύνθετους κωδικούς από τη νέα γενιά!

Οι μεγαλύτεροι χρησιμοποιούν πιο σύνθετους κωδικούς από τη νέα γενιά!

Μια πρόσφατη μελέτη που κυκλοφόρησε σήμερα και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία παρόχου ταυτότητας, Gigya αποκαλύπτει ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία χρησιμοποιούν καλύτερες τεχνικές διαχείρισης του κωδικού πρόσβασης, σε σύγκριση με όλες τις άλλες γενιές.

Η εταιρεία, η οποία παρέχει ένα API για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών σύνδεσης, λέει ότι, από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.000 ενηλίκων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η ομάδα με ηλικίες μεταξύ 51 και 69 έδωσε τις καλύτερες απαντήσεις, σε ότι σχετίζεται με τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

Οι μεγαλύτεροι χρησιμοποιούν πιο σύνθετους κωδικούς από τη νέα γενιά!
Η Gigya αποκαλύπτει ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία χρησιμοποιούν καλύτερες τεχνικές διαχείρισης του κωδικού πρόσβασης

Σύμφωνα με την Gigya, οι Baby Boomers, όπως συχνά αναφέρεται αυτή η γενιά, ξεπέρασε τόσο τη Generation X (ηλικίες 35-50) και τους Millennials (ηλικίες 18-34), όταν πρόκειται για τη χρήση μοναδικών κωδικών πρόσβασης.

Ένας στους πέντε (20 τοις εκατό) του συνόλου των Baby Boomers δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν ένα μοναδικό κωδικό για κάθε έναν από τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς τους, ενώ, από την άλλη πλευρά, μόνο το 12 τοις εκατό των Millennials, να κάνουν το ίδιο, και μόνο το 16 τοις εκατό των ερωτηθέντων της Generation X εφαρμόζουν αυτή την τακτική.

Επιπλέον, μόνο το 4 τοις εκατό των Baby Boomers παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς τους, το οποίο είναι το μισό του αριθμού των Millennials (8 τοις εκατό) και των ερωτηθέντων της Generation X (6 τοις εκατό).

Από τους Baby Boomers που συμμετείχαν στη μελέτη, μόνο το 18 τοις εκατό αποκάλυψε ότι είχε να αντιμετωπίσει έναν online παραβιασμένο λογαριασμό κατά το προηγούμενο έτος. Για τους Millennials, ο αριθμός ήταν 35 τοις εκατό, που σημαίνει ότι ένας στους τρεις “νέους” είχε να αντιμετωπίσει ένα χακαρισμένο προφίλ τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Οι Baby Boomers προηγήθηκαν στα charts σε όλους τους τομείς στην έρευνα της Gygia και δείχνουν ότι το να είσαι μικρός δεν σημαίνει απαραίτητα είσαι αυτόματα και γνώστης της προηγμένης τεχνολογίας.

Η μελέτη της Gigya ασχολήθηκε επίσης και με άλλα θέματα που σχετίζονται με τον κωδικό πρόσβασης, όπως ο έλεγχος ταυτότητας βιομετρικών στοιχείων, τα οποία το 80 τοις εκατό των ερωτηθέντων τα αντιλαμβάνονται ως μια ασφαλέστερη μέθοδος ελέγχου ταυτότητας.

Οι μεγαλύτεροι χρησιμοποιούν πιο σύνθετους κωδικούς από τη νέα γενιά!2
Οι μεγαλύτεροι χρησιμοποιούν πιο σύνθετους κωδικούς από τη νέα γενιά!

Αυτό ήταν και το μόνο κομμάτι που οι Baby Boomers ήρθαν τελευταίοι, με τις νεότερες γενιές να ηγούνται όταν πρόκειται για τη χρήση βιομετρικών στοιχείων ως μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, όπως η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων, η αναγνώριση φωνής, σκανάρισμα ίριδας και αναγνώριση προσώπου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS