ΑρχικήsecurityGoogle Trust API: Εσείς τι βαθμολογία θα βγάλετε στο Trust Score σας;

Google Trust API: Εσείς τι βαθμολογία θα βγάλετε στο Trust Score σας;

Google Trust API: Εσείς τι βαθμολογία θα βγάλετε στο Trust Score σας;
Google Trust API: Εσείς τι βαθμολογία θα βγάλετε στο Trust Score σας;

Koυραστήκατε να βάζετε τους κωδικούς σας και τα usernames σας στις συσκευές Android σας κάθε φορά που θέλετε να τσεκάρετε τα emails σας; Προς αντικατάσταση αυτής της άβολης και κουραστικής διαδικασίας η Google ανακοινώνει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας, το Trust API.

Κατά την διάρκεια του  I/O developer conference που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, η Google μοιράστηκε με το κοινό τα σχέδιά της για το ‘Trust Score’  το οποίο χρησιμοποιεί ποικίλα user patterns — όπως είναι η πληκτρολόγηση ενός pattern, pattern ομιλίας και ήχουν, τοποθεσίας ή αναγνώριση προσώπου — για να εξασφαλίσει την αξιοπιστία του χρήστη.

Αυτό θα διασφαλίσει το γεγονός του αποκλεισμού της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης τρίτων ατόμων στα accounts  σας, ακόμη κι αν αυτά γνωρίζουν τον κωδικό σας. Ο τεχνολογικός γίγαντας σκοπεύει σύντομα να εισάγει την χρήση ποικίλων βιομετρικών δεδομένων, που θα χρησιμοποιούνται για να βαθμολογήσουν την αξιοπιστία σας, το “Trust Score” σας δηλαδή, και να αποτελέσουν μια πιο ασφαλή μέθοδο two -factor verification.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103847/pws-na-matheis-ti-gnwrizei-i-google-gia-sena/” target=”blank” style=”3d” background=”#e6f126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Πως να μάθεις τι γνωρίζει η Google για σένα![/su_button]

Καταγραφή

Ένας συνδυασμός από  PINs και βιομετρικά δεδομένα χρησιμοποιείται ήδη στο εταιρικό περιβάλλον. Το Google Trust API σχεδιάζει να κάνει τα συστήματά της πιο ασφαλή.

Το κίνητρο ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη του Project Abacus που ανακοινώθηκε στο περσινό Google I/O.

Η Google σκοπεύει να τρέξει το Project Abacus στο background των συσκευών σας και να συλλέξει δεδομένα για εσάς με σκοπό να βαθμολογεί το Trust Score σας. Όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε σε κάποια από τις υπηρεσίες της Google, εάν το Trust Score σας δεν είναι αρκετά υψηλό, θα σας ζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες και κωδικοί.

Αναμένεται το πρώτο κύμα των  trials να λάβει χώρα στα τραπεζικά συστήματα και στην συνέχεια θα γίνει διαθέσιμο στους Android developers εώς το τέλος του έτους.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104300/snowden-proeidopoiei-min-xrisimopoiisete-allo-app-tis-google/” target=”blank” style=”flat” background=”#26ebf1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: O Snowden προειδοποιεί: Μην χρησιμοποιήσετε το Allo App της Google[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS