ΑρχικήHow ToH Toyota και ο εφευρέτης του Segway, αναβιώνουν το iBot

H Toyota και ο εφευρέτης του Segway, αναβιώνουν το iBot

ibot_5-iBot

Ο Dean Kamen, ο άνθρωπος που μας έφερε το Segway, έχει αρχίσει νέα συνεργασία με την Toyota, προκειμένου να φέρει πίσω μία ακόμα από τις πιο συναρπαστικές συσκευές μεταφοράς του: το iBot.

Το iBot έκανε το ντεμπούτο του πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ως ένα καινοτόμο καροτσάκι πολλαπλών τροχών που έδωσε στους καθηλωμένους σε αναπηρική πολυθρόνα χρήστες, τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν απότομες σκάλες, να ανεβάζουν την καρέκλα στο ύψος ενός όρθιου ανθρώπου, ακόμα και διασχίζουν το τραχύ, εξωτερικό έδαφος. Ωστόσο, με κόστος περίπου $ 25.000 ανά μονάδα, η συσκευή απλά δεν βρήκε αρκετούς χρήστες που να την προτιμήσουν, κι έτσι διακόπηκε και επίσημα το 2009.

Τώρα, σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της το Σάββατο, η Toyota έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με την Deka Research του Kamen για να ξεκινήσει η έκδοση του επόμενης γενιάς iBot.

Ο Kamen εμφανίζεται ακόμη και σε ένα νέο βίντεο όπου χρησιμοποιεί το αμαξίδιο, περιγράφοντας λεπτομερώς το όραμα και το σκεπτικό πίσω από την αναβίωση της συσκευής και πάλι στην αγορά.

«Η εταιρεία μας έχει επικεντρωθεί σε λύσεις κινητικότητας για όλους τους ανθρώπους», είπε σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα της Toyota, ο Osamu «Simon» Nagata, ανώτατος διοικητικός υπάλληλος στην Toyota Motor στη Βόρεια Αμερική,. «Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουμε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες να ζουν καλά και να συνεχίσουν να συνεισφέρουν με τα ταλέντα και την εμπειρία τους στον κόσμο μας».

Η Toyota θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνολογία εξισορρόπησης της Deka για την ανάπτυξη κι άλλων θεραπευτικών λύσεων για ιατρική αποκατάσταση.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας για το iBot, αλλά με δεδομένη την ιστορία των πρώτων, οι δυνητικοί χρήστες μπορούν τουλάχιστον να ελπίζουν σε μια χαμηλότερη τιμή στο μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS