ΑρχικήinetΜελέτη βρίσκει ότι το Fitbit σας μπορεί να λέει ψέματα!

Μελέτη βρίσκει ότι το Fitbit σας μπορεί να λέει ψέματα!

STATE-JP1-articleLarge-Fitbit

Την επόμενη φορά που θα ασκηθείτε με το Fitbit βραχιολάκι σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενδείξεις του για την υγεία σας μπορεί να είναι άστοχες σε ένα βαθμό.

Τα βραχιολάκια Fitbit είναι αρκετά δημοφιλή μεταξύ των συνειδητοποιημένων σχετικά με την υγεία χρηστών και βρίσκονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα σε πωλήσεις wearables στο χώρο της υγείας. Διατίθενται στο εμπόριο από την εταιρεία, ως οι απόλυτες συσκευές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση πληροφοριών όπως ο καρδιακός ρυθμός σας για να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας. Ωστόσο, μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο California State Polytechnic, διαπίστωσε ότι η καταγραφή αυτή μπορεί να είναι αρκετά ανακριβής.

Τα αποτελέσματα της μελέτης Pomona, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του California State Polytechnic University, στην οποία οι παλμοί της καρδιάς των συμμετεχόντων μετρήθηκαν ταυτόχρονα με ένα Fitbit σε κάθε καρπό και ένα υπερηχοκαρδιογράφημα, διαπίστωσαν ότι τα μόνιτορ παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού στα δύο μοντέλα Fitbit – τα Surge και Charge HR – μπορεί να είναι ανακριβή μέχρι και 20 παλμούς ανά λεπτό.

Πιο συγκλονιστικό είναι ότι μερικές φορές οι δύο συσκευές δεν κατέγραψαν καθόλου ένα καρδιακό παλμό, δίνοντας ακόμα πιο λανθασμένα αποτελέσματα.

Μεταξύ των δύο συσκευών, οι ερευνητές βρήκαν μεγαλύτερη διαφορά με το Surge σε σύγκριση με το Charge HR.

Σαράντα τρεις ενήλικες μετρήθηκαν σε διαφορετικών επιπέδων δραστηριότητες 65 λεπτών που περιλάμβαναν τρέξιμο, σκοινάκι και τρέξιμο σε διάδρομο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο πιο έντονη η άσκηση, τόσο μεγαλύτερο το περιθώριο σφάλματος.

«Οι Trackers του Fitbit δεν μετρούν με ακρίβεια τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μέτριας έως υψηλής έντασης άσκησης και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν μια ουσιαστική εκτίμηση του καρδιακού ρυθμού του χρήστη», έγραψαν οι ερευνητές.

Μια συλλογική αγωγή εναντίον του Fitbit από αρκετούς χρήστες θα χρησιμοποιεί πλέον την έρευνα για να καλύψει την υπόθεσή τους.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που έχει γίνει. Παλαιότερες μελέτες που έγιναν πάνω στο wearable έδειξαν επίσης ότι παρουσιάζουν αρκετές αποκλείσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS