ΑρχικήsecurityHacker παραδέχτηκε ότι παραβίασε τον email server της Hillary Clinton!

Hacker παραδέχτηκε ότι παραβίασε τον email server της Hillary Clinton!

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Ο hacker Marcel Lehel Lazar γνωστός και ως Guccifer παραδέχτηκε το hacking στον ιδιωτικό email server της Hillary Clinton το 2013![/su_heading]

Hillary Clinton

Ο Ρουμάνος hacker ισχυρίστηκε ότι πολύ εύκολο να παραβιάσει τον email server κι έδωσε κάποιες λεπτομέρειες σε πρόσφατες συνεντεύξεις του στο Fox και στο NBC News.

Ο Guccifer αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια φυλακή στη Virginia, κατηγορούμενος για hacking σε email λογαριασμούς ανώτερων πολιτικών μελών καθώς και του φίλου της Clinton, Sidney Blumenthal. Αυτή η σχέση με τον Sidney Blumenthal επέτρεψε στον hacker την πρόσβαση στον server της Clinton.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/99511/%cf%84%ce%b9-%ce%bb%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-hillary-clinton-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b7%cf%83%ce%b7%cd%be/” target=”blank” style=”stroked” background=”#43e88b” color=”#1515157″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Τι λέει η Hillary Clinton για την κρυπτογράφηση;[/su_button]

Ο Guccifer μπήκε πρώτα στο AOL  email του Blumenthal τον Μάρτιο του 2013 αφού έκανε μια λεπτομερή έρευνα στο Internet και κατάφερε να μαντέψει την ερώτηση ασφαλείας του. Από το email του Blumenthal ο hacker ήταν σε θέση να παρακολουθήσει emails με βάση τα IP headers κι εν τέλει κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον email server της Clinton.

Ο hacker περιέγραψε τον server στο NBC News ως μια ανοιχτή ορχιδέα στο Internet όπου μπορούσε να βρει χιλιάδες φακέλους. Αν και δήλωσε ότι μπήκε στον server μόνο 2 φορές ισχυρίστηκε ότι πήρε πληροφορίες 2-gigabytes. Μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να δώσει οποιοδήποτε από τα emails στα οποία απέκτησε πρόσβαση. Σχετικά με τα 2-gigabytes είπε στο NBC News ότι είναι κρυμμένα διότι είναι “πολύ καυτά” και είναι θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο Lazar εκδόθηκε από την Ρουμανία και αντιμετώπισε 9 ομοσπονδιακές κατηγορίες για hacking. Ο ίδιος δήλωσε αθώος και τον Σεπτέμβριο έχει την 12η του δίκη αλλά είναι πρόθυμος πλέον να συνεργαστεί με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Από το στρατόπεδο της προεκλογικής εκστρατείας της Hillary Clinton έχουν δηλώσει ότι ο Lazar είναι εγκληματίας και δεν υπάρχει καμία βάση να πιστέψει κάποιος τους ισχυρισμούς του κι επίσης ότι τα στοιχεία που έχει δώσει σχετικά με τον server είναι ανακριβή.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102818/ta-panama-papers-proilthan-apo-hack-se-email-server-tis-mossack-fonseca/” target=”blank” style=”3d” background=”#aee843″ color=”#1515157″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Τα Panama Papers προήλθαν από hack σε email server της Mossack Fonseca[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS