ΑρχικήHow ToΠώς να επιδιορθώσετε ένα κατεστραμμένο Pen Drive ή μια SD κάρτα

Πώς να επιδιορθώσετε ένα κατεστραμμένο Pen Drive ή μια SD κάρτα

Στο παρόν άρθρο, πρόκειται να σας απαριθμήσω διάφορες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να επιδιορθώσετε κατεστραμμένες κάρτα SD ή Pen Drive. Πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με μια κατεστραμμένη συσκευή αποθήκευσης και αυτός ο οδηγός θα απαντήσει σίγουρα σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Η ενασχόληση με μια κατεστραμμένη κάρτα SD ή ένα Pen Drive είναι μια επίπονη εργασία. Ξοδεύουμε ώρες για να επανέλθουν τα αποθηκευμένα μας αρχεία πίσω σε κατάσταση λειτουργίας, αλλά δεν καταφέρνουμε τίποτα. Οπότε, έφτασε η ώρα να δούμε τις επιλογές μας.

Πώς να επιδιορθώσετε ένα κατεστραμμένο Pen Drive ή μια SD κάρτα

Όσον αφορά την κάρτα SD, θα πρέπει να την τοποθετήσετε στην υποδοχή που υπάρχει στον υπολογιστή σας ή χρησιμοποιώντας μια συσκευή ανάγνωσης καρτών. Χρησιμοποιήστε έναν adaprter εάν έχετε μια κάρτα microSD. Δεν θα δουλέψει αν συνδέσετε κάποια συσκευή που να έχει την κάρτα SD, όπως ένα smartphone ή μια φωτογραφική μηχανή.

Διαφορετικοί μέθοδοι για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων Pen Drive ή SD καρτών:

Αλλάξτε το γράμμα της μονάδας δίσκου

Μερικές φορές ο υπολογιστής σας δεν είναι σε θέση να εκχωρήσει γράμματα μονάδας δίσκου (όπως C, D, E) στα μέσα αποθήκευσης σας. Λόγω αυτού δεν μπορεί να προσεγγίσει τα αρχεία σε αυτά. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να εκχωρήσετε οι ίδιοι το γράμμα μονάδας δίσκου στη συσκευή σας.

drive-letter

Εδώ μπορείτε να δείτε πώς να το εκτελέσετε:

  1. Συνδέστε το μέσο αποθήκευσης στον υπολογιστή σας.
  2. Κάντε δεξί κλικ στο My Computer / This PC. Κάντε κλικ στην επιλογή Manage στο drop down μενού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Disk Management στην αριστερή πλευρά και περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε τα Windows να φορτώσουν την υπηρεσία Virtual disk.
  4. Κάντε δεξί κλικ στο μέσο αποθήκευσής σας και κάντε κλικ στο Change Drive Letter and Paths.
  5. Κάντε κλικ στο γράμμα (θα γίνει μπλε) και κάντε κλικ στο κουμπί Change.
  6. Επιλέξτε το γράμμα της μονάδας δίσκου από το drop down μενού. Πατήστε OK.
Προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε σε άλλο υπολογιστή

Ίσως το θέμα να βρίσκεται ειδικά στον υπολογιστή σας. Δοκιμάστε να συνδέσετε την SD κάρτα ή το Pen Drive σε έναν άλλο υπολογιστή. Ας ελπίσουμε ότι, αυτό μπορεί να λειτουργήσει και θα είστε σε θέση να πάρετε backup τα δεδομένα σας από αυτό.

Επανεγκαταστήστε τους drivers

Υπάρχει περίπτωση, οι drivers που τρέχουν στο Pen Drive σας να έχουν καταστραφεί και, έτσι, ο υπολογιστής δεν θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει τα μέσα αποθήκευσης σας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά τους drivers μέσα από τα παρακάτω απλά βήματα:

devmng

  1. Κάντε δεξί κλικ στο My Computer/ This PC. Πατήστε Manage.
  2. Επιλέξτε Device Manager από την αριστερή πλευρά.
  3. Κάντε διπλό κλικ στο Disk Drives στη λίστα. Κάντε δεξί κλικ στο όνομα του pen drive.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall και πατήστε OK.
  5. Αποσυνδέστε το μέσο αποθήκευσης και κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
  6. Συνδέστε ξανά το pen drive σας. Ο υπολογιστής σας θα το εντοπίσει.
Επισκευάστε την κατεστραμμένη SD κάρτα ή το Pen Drive χρησιμοποιώντας το Windows Explorer

Αυτή είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη διαδικασία για να επισκευαστεί ένα συνδεδεμένο μέσο αποθήκευσης με τον υπολογιστή σας.

  1. Ανοίξτε το My Computer ή το This PC.
  2. Επιλέξτε το κατεστραμμένο drive και κάντε δεξί κλικ.
  3. Κάντε κλικ στο Format στο drop down μενού.
  4. Κάντε κλικ στο Restore Device Defaults στο αναδυόμενο παράθυρο.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Start για να ξεκινήσει η διαδικασία Format. Μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή Quick format, αν θέλετε ο υπολογιστής σας να σαρώσει σε βάθος τον δίσκο / κάρτα για λάθη, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Έτσι, καταργήστε την επιλογή μόνο αν αποτύχει στην πρώτη προσπάθεια.
  6. Κάντε κλικ στο OK στο επόμενο παράθυρο διαλόγου που θα σας προειδοποιήσει ότι τα δεδομένα σας θα χαθούν. Η διαδικασία διαμόρφωσης θα ολοκληρωθεί σε λίγα λεπτά και θα έχετε μια κάρτα SD ή ένα pen drive χωρίς προβλήματα.
Επισκευάστε την κατεστραμμένη SD κάρτα ή το Pen Drive χρησιμοποιώντας το CDM

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει το Windows command prompt που είναι κοινώς γνωστό ως CMD. Σε αυτό, θα πρέπει να εισάγετε κάποιες CMD εντολές και τα Windows θα κάνουν format στην κατεστραμμένη κάρτα / drive σας.

disk

  1. Συνδέστε το κατεστραμμένο μέσο στον υπολογιστή σας.
  2. Τοποθετήστε το ποντίκι σας στο Start και κάντε δεξί κλικ.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Command Prompt (Admin). Ένα παράθυρο CMD θα ανοίξει.
  4. Πληκτρολογήστε diskpart και πατήστε Enter.
  5. Πληκτρολογήστε list disk και πατήστε Enter. Θα εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις συσκευές αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας.
  6. Πληκτρολογήστε select disk <the number of your disk> και πατήστε (Παράδειγμα: select disk 1). Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τον αριθμό σωστά. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε format στον εσωτερικό σκληρό δίσκο σας. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε list disk και πάλι για να ελέγξετε αν τα κάνετε όλα σωστά. Θα υπάρχει ένα αστεράκι (*) πριν από το όνομα του επιλεγμένου δίσκου.
  7. Πληκτρολογήστε clean και πατήστε Enter.
  8. Πληκτρολογήστε create partition primary και πατήστε
  9. Πληκτρολογήστε active.
  10. Πληκτρολογήστε select partition 1.
  11. Πληκτρολογήστε format fs=fat32 και πατήστε Enter. Η διαδικασία διαμόρφωσης θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να γράψετε ntfs αντί για fat32, αν θέλετε να μεταφέρετε αρχεία μεγαλύτερα από 4 gigabytes. Μην κλείσετε το CMD.
Ανακτήστε τα χαμένα σας δεδομένα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sandisk Rescue Pro για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση που έχετε διαγράψει τα αρχεία σας ή έχετε κάνει format στην SD κάρτα / Pen Drive κατά λάθος. Η κάρτα SD πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας για την εκτέλεση της διαδικασίας ανάκτησης. Άλλα αξιοσημείωτα λογισμικά αποκατάστασης στοιχείων είναι το Recuva από Piriform.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS