ΑρχικήHow ToΕλέγξτε τον υπολογιστή των παιδιών σας και τη Διαδικτυακή τους χρήση!

Ελέγξτε τον υπολογιστή των παιδιών σας και τη Διαδικτυακή τους χρήση!

Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν εύλογες αιτίες για να συνδεθούν online, αλλά αν δεν ελέγχονται, μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο –και μερικές φορές χωρίς προσπάθεια. Τα παιδιά και οι έφηβοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή, τα smartphones και το Διαδίκτυο. Αλλά δεν έχουν απαραίτητα και τη γνώση ή την ωριμότητα να τα χρησιμοποιούν με σύνεση. Οι γονείς είναι εκείνοι που θα πρέπει να δίνουν σε ένα μικρό παιδί ένα σύντομο ηλεκτρονικό χρόνο σύνδεσης και εκείνοι που θα μεγαλώσουν το εν λόγω χρονικό διάστημα λίγο λίγο καθώς το παιδί μεγαλώνει.

Ο πρώτος κανόνας που πρέπει να ισχύει είναι: Ποτέ μη δίνετε σε ένα παιδί ή έφηβο (από εδώ και στο εξής, θα χρησιμοποιώ μόνο τη λέξη παιδί) τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή λογαριασμού ενός Windows PC, είτε να το αφήνετε να χρησιμοποιεί αυτό το λογαριασμό. Όχι μόνο γιατί μπορεί να σας κλειδώσει έξω από το δικό σας υπολογιστή,  αλλά είναι και σε θέση να σβήσει τα εργαλεία που έχετε εγκαταστήσει για την προστασία του.

Προφανώς, δεν θέλετε το παιδί σας να βλέπει πορνό ή να συχνάζει με «αρπακτικά». Αλλά θα πρέπει, επίσης, να εξετάσετε τον περιορισμό του χρόνου που εκείνο ξοδεύει καθισμένο μπροστά από μια οθόνη. Περιορίζοντας τις ώρες που δαπανούν online, δίνετε στα παιδιά σας περισσότερο χρόνο για ύπνο, κοινωνικότητα (της παλιάς σχολής) και πραγματικό παιχνίδι.

Όποια και αν είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για να προστατεύσετε τα παιδιά σας, να είστε ειλικρινής μαζί τους. Καταστήστε τους γνωστό ότι μπορείτε να δείτε πού πηγαίνουν στο Διαδίκτυο και με ποιους επικοινωνούν στα social media. Θα διαμαρτυρηθούν, αλλά θα σας έχουν εμπιστοσύνη και μακροπρόθεσμα θα αναπτύξουν αυτοέλεγχο.

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Norton Family για να προστατεύσετε τα παιδιά σας. Η δωρεάν έκδοση θα πρέπει να επαρκεί για την πρόσβαση σε υπολογιστή. Μόλις ένα παιδί αποκτήσει smartphone, εξετάστε τη δυνατότητα για αναβάθμιση στην $50 το έτος Premiere έκδοση. Με την κάθε έκδοση, κατεβάζετε και εγκαθιστάτε το λογισμικό στον υπολογιστή ή τη συσκευή (ες) που το παιδί σας θα χρησιμοποιήσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και να παρακολουθείτε τη δράση τους μέσω μιας ιστοσελίδας.

Ελέγξτε τον υπολογιστή των παιδιών σας και τη Διαδικτυακή τους χρήση!

Το Norton Family σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ελέγχετε τις αναζητήσεις, τα κοινωνικά δίκτυα και την περιήγηση στο web. Μπορείτε να επιλέξτε ή όχι τα είδη των δικτυακών τόπων που θέλετε να είναι “εκτός ορίων”. Μπορείτε να ελέγξετε τι συμβαίνει όταν το παιδί προσπαθεί να επισκεφθείτε ένα από αυτά τα sites. Μπορείτε να αποκλείσετε τις ιστοσελίδες, να εμφανίσετε στο παιδί μια προειδοποίηση ή απλά το Norton να σας στείλει μια ειδοποίηση.

Θα πρότεινα την επιλογή της προειδοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί μπορεί να αποφασίσει αν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι κατάλληλη για εκείνο, ενώ παράλληλα θα γνωρίζει ότι θα είστε σε θέση να δείτε την απόφασή του.

Τέλος, το Norton Family σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τις φορές που τα παιδιά μπορούν και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS