ΑρχικήinetΠοια είναι η πρώτη 10άδα του Facebook?

Ποια είναι η πρώτη 10άδα του Facebook? [part 1]

Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση σχετικά με τον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης είναι: Ποιοί ήταν αλήθεια οι πρώτοι χρήστες του; Είναι σχετικά εύκολο να την απαντήσετε, αφού ο ίδιος  ο δημιουργός του – Mark,  ήταν ο πρώτος που δημιούργησε λογαριασμό στο Facebook. Ωστόσο η περιέργεια κλιμακώνεται όσο συνεχίζουμε και διαβάζουμε την λίστα με τους δέκα πρώτους χρήστες του κοινωνικού δικτύου που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Ποια είναι η πρώτη 10άδα του Facebook? [part 1]

Ο αρχικός αριθμός ταυτότητας που δόθηκε σε αυτά τα προφίλ αναφέρεται επίσης. Δεν είναι σε σειρά -όπως θα παρατηρήσετε- και κάποιες ταυτότητες δεν υπάρχουν ή αργότερα ανατέθηκαν σε άλλους χρήστες, κυρίως στους εργαζόμενους του  Facebook. 

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103468/xrisi-tor-browser-gia-ti-facebook-prosvasi-kseperna-1-ekatommurio/” target=”blank” style=”ghost” background=”#0888e5″ color=”#0607066″ wide=”yes” center=”yes” radius=”round” icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Η χρήση του Tor Browser για την Facebook πρόσβαση ξεπερνά το 1 εκατ.![/su_button]

1.Mark Zuckerberg (ID – 4):

zucker102-1266659-920x526

Ο CEO ήταν προφανώς το πρώτο πρόσωπο που δημιούργησε λογαριασμό στο Facebook. Από τεχνική άποψη, ήταν το τέταρτο, αφού πολύ πιθανόν να είχε χάσει τα πρώτα τρία profile IDs. Ο Mark  είναι πλέον πατέρας του μικρού Max αφού ενώθηκε με την επί σειρά ετών αγαπημένη του Priscilla Chan. Ιστορίες όπως ότι έχει επαγγελματική κάρτα που αναγράφει ‘I’m CEO Bitch!’ και η προσβλητική συμπεριφορά προς  την κοπέλα του σε μια δημόσια πλατφόρμα αντανακλά την επαναστατική στάση του που είχε ήδη από τον καιρό του κολλεγίου. Με τα χρόνια όμως, ο Zuckerberg έχει μετατραπεί σε ένα ώριμο άτομο.

2. Chris Hughes (ID – 5):

firstmover-chris-hughes-hed-2012

Είναι ένας από τους συνιδρυτές του Facebook και το δεύτερο άτομο που απέκτησε προφίλ στο Facebook. Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ υπηρέτησε ως εκπρόσωπος του Facebook μέχρι το 2007, όταν έφυγε για να εργαστεί εθελοντικά για την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Obama. Ο Hughes ίδρυσε την  Jumo προτού γίνει Executive Chairman και Editor-in-Chief για το περιοδικό New Republic. Ο Hughes αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών του περιοδικού και στην συνέχεια τις  πούλησε στον Win McCormack, το Φεβρουάριο 2016.

3.Dustin Moskovitz (ID – 6):

Dustin-Moskovitz-_2664067b

Ένας άλλος συνιδρυτής του  Facebook ,ο Αμερικανός από την Φλόριντα, ήταν συγκάτοικος του Zuckerberg κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Havard. Αφού πέρασε «λίγες ημέρες» μαθαίνοντας  PHP, ο Moskovitz ήταν πανέτοιμος για να εξοντώσει όλα τα bugs. Ήταν ο CTO  κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου και στη συνέχεια έγινε VP  στο κομμάτι του engineering . Ο Dustin, μαζί με τον Justin Rosenstein, άφησαν το Facebook το 2008 και δημιούργησαν το Asana, ένα work tracking platform που βασίζεται στο μοντέλο Software-as-a-Service.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103482/to-facebook-epese-thima-hacking/” target=”blank” style=”stroked” background=”#b2dbf9″ color=”#0607066″ wide=”yes” center=”yes” radius=”round” icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Το Facebook έπεσε θύμα hacking![/su_button]

4.Arie Hasit (ID – 7):

enhanced-buzz-26182-1359929052-16

Ήταν ένας από τους πρώτους που απέκτησαν προφίλ στο Facebook, ακόμη και αν ο ίδιος δεν συνδέεται με τη δημιουργία του κοινωνικού δικτύου. Στο Harvard, φοιτούσε στο τμήμα Ισραηλινής Ιστορίας και έγραψε για το Harvard Political Review. Κατοικεί αυτήν την περίοδο στην Ιερουσαλήμ, όπου υπηρετεί ως ραβίνος σπουδαστών (δάσκαλος) για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται NOAM Olami.

5. Andrew McCollum (ID – 26):

Capture-768x430

Ένα άλλο πρόσωπο από την ιδρυτική ομάδα, ο McCollum ήταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια. Εργάστηκε στο Facebook όταν ήταν ακόμα μια νεοσύστατη εταιρεία. Πήγε πίσω στο Harvard το 2007 και ολοκλήρωσε το πτυχίο του  στο computer science. Ο McCollum συνίδρυσε το Jobspice και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να ακολουθήσει το χόμπι του, τις επενδύσεις ανά τον κόσμο, παράλληλα με την συνέχιση των σπουδών του στο Harvard.

 

[alert size=”alert-block”]

Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews.gr για να δείτε και την υπόλοιπη δεκάδα………….

Μπορείτε να μαντέψετε ποιούς περιλαμβάνει??[/alert]

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS