Αρχικήsecurity24 χρόνια φυλάκισης για τους δημιουργούς του SpyEye Virus

24 χρόνια φυλάκισης για τους δημιουργούς του SpyEye Virus

Οι εγκέφαλοι πίσω από την δημιουργία και την διάδοση του γνωστού “SpyEye” botnet καταδικάστηκαν σε 24 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης.

24 χρόνια φυλάκισης για τους δημιουργούς του SpyEye Virus

Ο Aleksandr Andreevich Panin και ο Hamza Bendelladj καταδικάστηκαν για την δημιουργία και την διάδοση του SpyEye malware, το οποίο υπολογίζεται πως έχει προκαλέσει απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Αμερικής.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103338/url-shorteners-could-leak-sensitive-content/” target=”blank” style=”noise” background=”#38973a” color=”#dfddd36″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Προσοχή! Τα URL shorteners μπορούν να διαρρεύσουν ευαίσθητο περιεχόμενο![/su_button]

Το SpyEye, ο διάδοχος του διαβόητου Zeus banking malware, έχει επηρεάσει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από το 2009.
Μόλις μολυνθεί, το κακόβουλο λογισμικό συνδέεται στους command-and-control servers που ελέγχονται από τους επιτιθέμενους και κλέβει τα προσωπικά και οικονομικά στοιχεία του θύματος, όπως online banking credentials και τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας χρησιμοποιώντας keyloggers and Web injection.
Ο Panin, ένας 27-χρονος Ρώσος προγραμματιστής γνωστός με τα ψευδώνυμα «Gribodemon» και «Harderman,« καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε εννέα χρόνια, έξι μήνες φυλάκιση για την δημιουργία του SpyEye, του διαδόχου του Zeus.
Το 2010, ο Panin φέρεται να έλαβε τον πηγαίο κώδικα και τα δικαιώματα για την πώληση του Zeus από τον Evginy Bogachev, γνωστός και ως Slavik, και ενσωμάτωσε πολλά στοιχεία από αυτό στο SpyEye. Ο Bogachev, ο οποίος είναι σήμερα ο πλέον καταζητούμενους χάκερ από το FBI, παραμένει ασύλληπτος.

Ο συνεργάτης του Panin, ο Bendelladj, ένα 27-χρονος Αλγερινός, γνωστός με το ψευδώνυμο «BX1» και ‘Happy Hacker,’ ο οποίος έχει hackάρει 217 τράπεζες, δώρισε πάνω από $ 280 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Παλαιστίνης. Καταδικάστηκε σε 15 έτη φυλάκισης για το marketing και τη διαφήμιση του SpyEye  malware σε διάφορα διαδικτυακά φόρουμ.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103287/rm-rf-no-preserve-root-linux-laptop/” target=”blank” style=”ghost” background=”#eb83d8″ color=”#0c0c0b6″ wide=”yes” center=”yes” radius=”round” icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Aυτή η εντολή στο Linux μπορεί να καταστρέψει το laptop σας![/su_button]

Ο Bendelladj πούλησε τις εκδόσεις του SpyEye σε σχεδόν 150 πελάτες σε τιμές που κυμαίνονται από $ 1.000 έως $ 8500 δολάρια.

Ο Βendelladj συνελήφθη στην Ταϋλάνδη τον Ιανουάριο του 2013 ενώ ο Panin τον Ιούλιο του 2013 στο Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS