ΑρχικήsecurityΠώς η NSA φυτεύει trojan στους δρομολογητές για κατασκοπεία

Πώς η NSA φυτεύει trojan στους δρομολογητές για κατασκοπεία

Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη, αποκαλύφθηκε πως η NSA φυτεύει trojan firmware στις συσκευές δικτύωσης που παραδίδονται σε στοχευμένους πελάτες. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε μια ενδιαφέρουσα περιγραφή από έναν διευθυντή της NSA για το πώς αυτό λειτουργεί.

Πώς η NSA φυτεύει trojan στους δρομολογητές για κατασκοπεία

Ένα έγγραφο-θησαυρός, το οποίο τράβηξε την προσοχή από τα αρχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας που κυκλοφόρησαν με το βιβλίο του Glenn Greenwald «No Place to Hide», δείχνει πώς η Tailored Access Operations (TAO) μονάδα και άλλοι υπάλληλοι της NSA σταμάτησαν συσκευές δικτύωσης υπολογιστών που ήταν προς αποστολή. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν servers, routers και άλλα εργαλεία δικτύου που προορίζονταν σε στοχευμένες οργανώσεις.

Η ΤΑΟ της NSA εμφυτεύει firmware πάνω τους πριν παραδοθούν για επιτήρηση και μυστικές επιχειρήσεις.

Αυτά τα Trojan horse firmware περιγράφονται από έναν NSA διαχειριστή ως «μερικές από τις πιο παραγωγικές δραστηριότητες της ΤΑΟ επειδή τοποθετούν εκ των προτέρων σημεία πρόσβασης στα hard target networks σε όλο τον κόσμο.

Στην εικόνα, μπορείτε να δείτε καθαρά τους υπαλλήλους της NSA να ανοίγουν το κουτί αποστολής ενός Cisco router εγκαθιστώντας ένα beacon trojan firmware με έναν “load station” που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο έργο.

NSA-TAO

Ο διευθυντής της NSA περιγράφει αυτή τη διαδικασία ως εξής:

[su_quote]Οι αποστολές των συσκευών δικτύου υπολογιστών (servers, routers, κλπ) που παραδίδονται στους στόχους μας σε όλο τον κόσμο διακόπτονται. Στη συνέχεια, ανακατευθύνονται σε μια μυστική τοποθεσία όπου Tailored Access Operations/Access Operations (AO-S326) εργαζόμενοι, με την υποστήριξη του Remote Operations Center (S321), επιτρέπουν την τοποθέτηση beacon implants απευθείας στις ηλεκτρονικές συσκευές των στόχων μας. Οι συσκευές αυτές, μετά, επανασυσκευάζονται και τοποθετούνται πίσω για να μεταφερθούν στον αρχικό τους προορισμό. Όλα αυτά συμβαίνουν με την υποστήριξη των Intelligence Community εταίρων και τους τεχνικούς μάγων της ΤΑΟ.[/su_quote]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS