ΑρχικήHow ToΠως παρακάμπτεις τον κωδικό της οθόνης κλειδώματος στο iPhone 6s!

Πως παρακάμπτεις τον κωδικό της οθόνης κλειδώματος στο iPhone 6s!

Ένα κρίσιμο ελάττωμα ασφαλείας στα iPhone 6s επιτρέπει στον καθένα να παρακάμψει την οθόνη κλειδώματος και να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες!

iPhone 6s

Το bug της οθόνης κλειδώματος λειτουργεί μόνο στο iPhone 6s και iPhone 6s Plus καθώς αυτές οι συσκευές επωφελούνται από τη λειτουργία 3D Touch που χρησιμοποιείται για να παρακάμψει τον κωδικό της οθόνης κλειδώματος.

Το bug υπάρχει στο iOS 9.2 και στις νεότερες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου και της τελευταίας ενημέρωσης  iOS 9.3.1 που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

https://www.secnews.gr/102751/kinezos-pariggeile-apple-iphone-6s-online-ki-otan-anoixe-to-kouti/Ένας κινέζος παρήγγειλε iPhone 6s online, κι όταν άνοιξε το κουτί…

Ο καθένας με φυσική πρόσβαση σε κάποιο επηρεαζόμενο iPhone μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις φωτογραφίες, στα emails, στα μηνύματα κειμένου, στις επαφές και στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου.

Με τα παρακάτω βήματα μπορείτε να παρακάμψετε την οθόνη κλειδώματος:

Βήμα 1: Αν είστε ιδιοκτήτης iPhone 6s ή 6s Plus πρώτα κλειδώστε τη συσκευή σας.

Βήμα 2: Καλέστε το Siri και πείτε ‘Search Twitter.’

Βήμα 3: Όταν το Siri σας ρωτήσει τι ψάχνετε, απαντήστε ‘at-sign Gmail dot com’ ή κάποιο άλλο δημοφιλές email domain καθώς ο σκοπός είναι να βρείτε ένα tweet που περιέχει μια έγκυρη διεύθυνση email.

Βήμα 4: Μόλις πάρετε τα αποτελέσματα, πατήστε σε κάποιο tweet με έγκυρη διεύθυνση email

Βήμα 5: Τώρα κάντε 3D Touch αυτή τη διεύθυνση για να εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού.

Βήμα 6: Πατήστε ‘Δημιουργία νέας επαφής’.

Βήμα 7: Τώρα προσθέστε μια εικόνα για να δείτε όλες τις εικόνες της συσκευής.

Μπορεί να χρειαστεί να δώσετε πρόσβαση στο Siri στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Μπορείτε ακόμα να δείτε τις επαφές επιλέγοντας το ‘Προσθήκη σε ήδη υπάρχουσα επαφή’.

Δείτε και το βίντεο για διευκόλυνση σας:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Jk7GaO_vAW8″ width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Ωστόσο όσο απλό είναι να αποκτήσετε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα ενός κλειδωμένου iPhone τόσο εύκολο είναι και να διορθώσετε μόνοι σας το bug ενώ περιμένετε μια μόνιμη λύση από την Apple.

Δείτε εδώ πως:

Η ευπάθεια μπορεί να διορθωθεί προσωρινά μόνο με την απενεργοποίηση του Siri από την οθόνη κλειδώματος αν και θα χαλάσει λίγο την εμπειρία σας στο iOS 9.3 ή iOS 9.3.1

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις → Touch ID & Κωδικός Πρόσβασης και απενεργοποιήστε το Siri στην οθόνη κλειδώματος

Εναλλακτικά μπορείτε απλά να αφαιρέσετε από το Siri την πρόσβαση στις φωτογραφίες έτσι ώστε αν κάποιος εκμεταλλευτεί το ελάττωμα να μην μπορεί να δει τις προσωπικές σας φωτογραφίες.

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις  → Απόρρητο → Φωτογραφίες και στη συνέχεια αποτρέψετε το Siri από το να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες.

Φυσικά το Siri θα μπορούσε να εξακολουθεί να ζητάει την άδεια σας για να δει τις φωτογραφίες στο iPhone 6s όταν κάποιος θα προσπαθήσει να καταχραστεί το θέμα της ασφάλειας.

https://www.secnews.gr/102774/apple-se-fbi-parakalw-xakarete-mas-ksana-kai-deikste-mas-pws-to-kanate/btn-large” variation=”btn-success”]Apple σε FBI: Παρακαλώ χακάρετέ μας ξανά και δείξτε μας πώς το κάνατε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS