ΑρχικήsecurityΤο μεγαλύτερο data leak της ιστορίας αποκαλύπτει...

Το μεγαλύτερο [2.6TB] data leak της ιστορίας αποκαλύπτει…

Το 2.6TB data leak αποκαλύπτει την κατάρρευση των Παγκόσμιων Ηγετών

Το μεγαλύτερο [2.6TB] data leak της ιστορίας αποκαλύπτει... data leak data leak data leak data leak data leak

Μια διεθνής ομάδα δημοσιογράφων έχει αποκτήσει αυτό που θα αναφέρεται ως “η μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία”: 2.6-terabyte δεδομένων σχετικά με offshore αποταμιεύσεις και φορολογικoύς παράδεισους της εταιρείας Mossack Fonseca που έχει βάση τον Παναμά .

Ισχυρίζεται πως  370 δημοσιογράφοι από 100 διαφορετικούς οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν εργαστεί για το έργο- το οποίο είναι πλέον γνωστό με την ονομασία Panama Papers, το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί με  φανφάρες από το The Guardian και τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Τα 2,6 terabytes των δεδομένων που αποτελούνται από πάνω από 11,5 εκατομμύρια αρχεία, είναι η μεγαλύτερη διαρροή που  αποκαλύφθηκε ποτέ  από το WikiLeaks το 2010 ή ακόμα και τα έγγραφα της NSA που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τον Edward Snowden το 2013. Δεν είναι ακόμα σαφές πώς τα έγγραφα τέθηκαν στη διάθεση των δημοσιογράφων.

​​ https://www.secnews.gr/102163/free-pdf-password-remover-software/Διαβάστε: Σπάστε τους κωδικούς των PDF με 4 Free Password Remover Software! 😉

Μέσα στα αρχεία κρύβονται όλα τα είδη αποκαλύψεων, πολλά από τα οποία θα έρθουν στο φως κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων. Η εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε μια σειρά  άρθρων που περιγράφουν:

Λεπτομέρειες σχετικά με ένα δίκτυο offshore  προσφορών και δανείων ύψους $ 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέουν το Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τους στενότερους γνωστούς του.

Τα αδήλωτα  του Πρωθυπουργού της Ισλανδίας σε  offshore  εταιρεία, γεγονός που  μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τη χώρα.

Πώς τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA ήταν πιο στενά συνδεδεμένα με τη διαφθορά από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Τα ίδια τα δεδομένα προέρχονται από την Mossack Fonseca, ένα δικηγορικό γραφείο που έχει την έδρα του στον Παναμά. Διαχειρίζεται offshore εταιρείες παρέχει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, και είναι, σύμφωνα με την The Guardian, ο τέταρτος μεγαλύτερος πάροχος offshore υπηρεσιών στον κόσμο.

https://www.secnews.gr/102239/debian-linux/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε περισσότερα: Debian Linux : Κατανοώντας το Universal Operating System !

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS