ΑρχικήsecurityΗ Ιταλική αστυνομία συνέλαβε 16χρονο μέλος των Anonymous!

Η Ιταλική αστυνομία συνέλαβε 16χρονο μέλος των Anonymous!

Χθες η Ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν 16χρονο από το Udine ο οποίος είναι ύποπτος για την ηγεσία της καμπάνιας των Anonymous, #OpSafePharma.

Anonymous

Επειδή ο ύποπτος είναι ακόμα ανήλικος, η αστυνομία δεν αποκάλυψε το όνομα του αλλά αποκάλυψε ότι στους κύκλους των hackers είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Artek.

Υπάρχουν λιγοστές πληροφορίες στο Διαδίκτυο σχετικά με την καμπάνια των Anonymous, #OpSafePharma αλλά το επίσημο ανακοινωθέν που κυκλοφόρησε από τις Ιταλικές αρχές λέει ότι υπήρχε μια σειρά επιθέσεων εναντίον του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας λόγω της στάσης της για το ADHD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας).

https://www.secnews.gr/102536/%cf%87%ce%ac%ce%ba%ce%b5%cf%81-anonymous-%cf%81%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b1-nasa/Anonymous χάκερ ρίχνουν ιστοσελίδα της NASA

Οι επιθέσεις της καμπάνιας ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου και η αστυνομία δήλωσε ότι από την αρχή το CNAIPIC (National Centre for Crime for the Protection of Critical Infrastructure) ήταν σε θέση να ανιχνεύσει και να παρακολουθεί όλες τις επιθέσεις που οδηγούσαν στο σπίτι του Artek.

Ο 16χρονος ο οποίος συνδέεται με το κίνημα των hacktivists, Anonymous πραγματοποίησε μια σειρά DDoS επιθέσεων εναντίον του Υπουργείου Υγείας, του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας και άλλων πολλών τοπικών υγειονομικών αρχών.

https://www.secnews.gr/102594/kuvernitikoi-hackers-stoxeuoun-panw-apo-1-ek-gmail-logariasmous/Κυβερνητικοί hackers στοχεύουν πάνω από 1 εκ. Gmail λογαριασμούς!

Ο Artek χρησιμοποίησε επίσης SQL injection ευπάθειες στις βάσεις δεδομένων της AIFA, της Ιταλικής Ένωσης Οικογενειών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας και στον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό. Αργότερα δημοσίευσε τα δεδομένα που είχε κλέψει από τις βάσεις δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Η Ιταλική Αστυνομία συνέλαβε τον Artek στο σπίτι του χθες κι εκτέλεσε εντάλματα έρευνας και κατάσχεσε όλον τον εξοπλισμό του υπολογιστή του, ο οποίος είναι κρυπτογραφημένος.

https://www.secnews.gr/99333/%ce%b5%ce%ba%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-anonymous-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%85%cf%80%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd/btn-large” variation=”btn-success”]Εκστρατείες των Anonymous που εντυπωσιάζουν!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS