ΑρχικήsecurityStack Overflow Survey 2016- Η Javascript συνεχίζει να κυβερνά το Web!

Stack Overflow Survey 2016- Η Javascript συνεχίζει να κυβερνά το Web!

Τα αποτελέσματα της Stack Overflow Developer Survey 2016 έχουν κυκλοφορήσει. Με βάση την απάντηση των 56.033 προγραμματιστών, είμαστε σε θέση να πάρουμε μια καλή ιδέα για τις πιο δημοφιλείς τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από τους προγραμματιστές. Ακριβώς όπως και πέρυσι, η JavaScript άγγιξε την κορυφή του καταλόγου των πλέον πιο πολύ-χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών για άλλη μια φορά, ακολουθούμενη από τις SQL Server, Java και C#.

Stack Overflow Survey 2016- Η Javascript συνεχίζει να κυβερνά το Web!

Η Stack Overflow χρησιμεύει ως πλατφόρμα όπου οι προγραμματιστές μοιράζονται τη δουλειά τους και κάνουν ερωτήσεις σχετικές με τον κώδικά τους. Κάθε χρόνο, η ιστοσελίδα πραγματοποιεί μια έρευνα με χιλιάδες προγραμματιστές για να πάρει μια ιδέα σχετικά με το τρέχον σενάριο της παγκόσμιας τεχνολογίας, καθιστώντας την μια από τις πιο ολοκληρωμένες έρευνες για προγραμματιστές που έχει διεξαχθεί ποτέ.

Στην Stack Overflow έρευνα για το 2016, 56.033 προγραμματιστές έλαβαν μέρος από 173 χώρες. Τους έγιναν 45 ερωτήσεις που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε για μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

Τον Ιανουάριο του 2016 πάνω από 45 εκατομμύρια χρήστες άνοιξαν την Stack Overflow στον web browser τους για να κάνουν μια ερώτηση ή να απαντήσουν σε κάτι που ρώτησε ένας συνάδελφος προγραμματιστής. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες αυτοπροσδιορίζονται ως full-stack προγραμματιστές φτάνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 28% και ακολουθούνται από τους back-end web developers με ένα ποσοστό της τάξης του 12,2%.

Περίπου το 11,4% των συμμετεχόντων αποκαλούν τους εαυτούς τους φοιτητές, ακολουθούμενοι από ένα 8,4% των προγραμματιστών που επιδίδονται σε Android, iOS, Windows Phone, και multi-platform προγραμματισμό.

stackoverflow-developer-survey-2016-developer-occupations

Προχωρώντας στο κομμάτι όπου θα μιλήσουμε για το πιο πολύ-χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες, η JavaScript συνεχίζει να κυβερνά το διαδίκτυο. Είναι ακόμα η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού στο web development με 55,4% των ανθρώπων να λένε ότι γράφουν κώδικα σε JavaScript. Αυτή η εξαιρετικά δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού ακολουθείται από τις: SQL Server (49,1%), Java (36,3%), C# (30,9%), PHP (25,9%), και C++ (19,4%).

stackoverflow-developer-survey-2016-most-popular-technologies

Εάν μιλήσουμε για τις πιο trending τεχνολογίες στη Stack Overflow, οι React, Spark και Swift κυβερνούν τα διαγράμματα, ενώ οι Node.js και AngularJS βρίσκονται σε άνοδο.

so_top_trending_tech

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS