Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Stack Overflow Survey 2016- Η Javascript συνεχίζει να κυβερνά το Web!

Τα αποτελέσματα της Stack Overflow Developer Survey 2016 έχουν κυκλοφορήσει. Με βάση την απάντηση των 56.033 προγραμματιστών, είμαστε σε θέση να πάρουμε μια καλή ιδέα για τις πιο δημοφιλείς τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από τους προγραμματιστές. Ακριβώς όπως και πέρυσι, η JavaScript άγγιξε την κορυφή του καταλόγου των πλέον πιο πολύ-χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών για άλλη μια φορά, ακολουθούμενη από τις SQL Server, Java και C#.

Stack Overflow Survey 2016- Η Javascript συνεχίζει να κυβερνά το Web!

Η Stack Overflow χρησιμεύει ως πλατφόρμα όπου οι προγραμματιστές μοιράζονται τη δουλειά τους και κάνουν ερωτήσεις σχετικές με τον κώδικά τους. Κάθε χρόνο, η ιστοσελίδα πραγματοποιεί μια έρευνα με χιλιάδες προγραμματιστές για να πάρει μια ιδέα σχετικά με το τρέχον σενάριο της παγκόσμιας τεχνολογίας, καθιστώντας την μια από τις πιο ολοκληρωμένες έρευνες για προγραμματιστές που έχει διεξαχθεί ποτέ.

Στην Stack Overflow έρευνα για το 2016, 56.033 προγραμματιστές έλαβαν μέρος από 173 χώρες. Τους έγιναν 45 ερωτήσεις που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε για μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

Τον Ιανουάριο του 2016 πάνω από 45 εκατομμύρια χρήστες άνοιξαν την Stack Overflow στον web browser τους για να κάνουν μια ερώτηση ή να απαντήσουν σε κάτι που ρώτησε ένας συνάδελφος προγραμματιστής. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες αυτοπροσδιορίζονται ως full-stack προγραμματιστές φτάνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 28% και ακολουθούνται από τους back-end web developers με ένα ποσοστό της τάξης του 12,2%.

Περίπου το 11,4% των συμμετεχόντων αποκαλούν τους εαυτούς τους φοιτητές, ακολουθούμενοι από ένα 8,4% των προγραμματιστών που επιδίδονται σε Android, iOS, Windows Phone, και multi-platform προγραμματισμό.

stackoverflow-developer-survey-2016-developer-occupations

Προχωρώντας στο κομμάτι όπου θα μιλήσουμε για το πιο πολύ-χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες, η JavaScript συνεχίζει να κυβερνά το διαδίκτυο. Είναι ακόμα η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού στο web development με 55,4% των ανθρώπων να λένε ότι γράφουν κώδικα σε JavaScript. Αυτή η εξαιρετικά δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού ακολουθείται από τις: SQL Server (49,1%), Java (36,3%), C# (30,9%), PHP (25,9%), και C++ (19,4%).

stackoverflow-developer-survey-2016-most-popular-technologies

Εάν μιλήσουμε για τις πιο trending τεχνολογίες στη Stack Overflow, οι React, Spark και Swift κυβερνούν τα διαγράμματα, ενώ οι Node.js και AngularJS βρίσκονται σε άνοδο.

so_top_trending_tech

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *