ΑρχικήsecurityΤο FBI ξεκλείδωσε το iPhone του San Bernardino χωρίς την Apple!

Το FBI ξεκλείδωσε το iPhone του San Bernardino χωρίς την Apple!

Τέλος η διαμάχη μεταξύ Apple και FBI αφού το FBI ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ξεκλειδώσει το iPhone που άνηκε σε έναν από τους δράστες του San Bernardino χωρίς τελικά τη βοήθεια της εταιρίας.

Apple-vs-FBI

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πώς τελικά οι ομοσπονδιακοί κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή αλλά οι φήμες λένε ότι μια Ισραηλινή εταιρία είχε ενδιαφερθεί να βοηθήσει αφού η Apple αρνήθηκε να δημιουργήσει λογισμικό που θα έσπαγε το σύστημα προστασίας της συσκευής. Αρκετοί ειδικοί επίσης θεωρούν ότι χρησιμοποιήθηκε NAND Mirroring, μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να αντιγράψει το περιεχόμενο του NAND memory chip του τηλεφώνου και να βάλει ένα νέο αντίγραφο πάνω στο chip όταν ξεπεραστεί ο μέγιστος αριθμός προσπαθειών.

Στη δήλωση του σήμερα το FBI είπε ότι δεν χρειάστηκε η συνδρομή της Apple για το hacking του iPhone αλλά προειδοποιεί ότι παρόμοιες περιπτώσεις θα υπάρχουν και στο μέλλον και οι εισαγγελείς θα χρειάζονται βοήθεια για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε τηλέφωνα που ανήκουν σε εγκληματίες ή τρομοκράτες.

https://www.secnews.gr/102624/fbi-zita-boitheia-epixeirisewn-kathws-cyber-ekbiasmoi-auksanontai/FBI: Ζητά τη βοήθεια επιχειρήσεων καθώς οι cyber εκβιασμοί αυξάνονται

“Εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι αρχές επιβολής του νόμου μπορεί να αποκτήσει κρίσιμες ψηφιακές πληροφορίες ώστε να προστατεύσει την εθνική και δημόσια ασφάλεια είτε με συνεργασία από τα ενδιαφερόμενα μέλη είτε μέσω του δικαστικού συστήματος αν η συνεργασία αποτύχει”, δήλωσε η Melanie Newman, εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

To FBI δεν θέλει να αποκαλύψει τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε ούτε στα ΜΜΕ ούτε στην Apple οπότε αναμένεται να η εταιρία να αρχίσει να ψάχνει εξονυχιστικά κάθε σφάλμα ασφαλείας που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να το επιδιορθώσει με μελλοντικές ενημερώσεις. Η εταιρία πιστεύεται ότι εργάζεται πάνω σε ένα hacker-proof iPhone που θα μπορούσε να βοηθήσει να αποφευχθούν παρόμοιες νομικές υποθέσεις στο μέλλον.

Η Apple μετά την ανακοίνωση του FBI τόνισε ότι αυτή η υπόθεση δεν έπρεπε ποτέ να δημιουργηθεί κι εξήγησε ότι αν και η εταιρία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές και να τις βοηθάει στις έρευνες της, θα εργαστεί επίσης πάνω στη βελτίωση της ασφάλειας των προϊόντων της.

https://www.secnews.gr/102579/erxetai-parakolouthisi-se-skype-kai-viber-logw-tis-tromokratias/btn-large” variation=”btn-success”]Έρχεται παρακολούθηση σε Skype και Viber λόγω της τρομοκρατίας!

Συγκεκριμένα όλη η δήλωση της Apple:

[alert size=”alert-block” variation=”alert-info”]”Από την αρχή είχαμε αντιρρήσεις ως προς το αίτημα του FBI να δημιουργήσουμε μια backdoor στο iPhone γιατί πιστεύαμε ότι είναι λάθος και πολύ επικίνδυνο. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης της κυβέρνησης τίποτα από αυτά δεν έγινε. Αυτή η υπόθεση δεν έπρεπε ποτέ να έρθει στην επιφάνεια. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τις αρχές στις έρευνες τους, όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν, και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας καθώς οι απειλές και οι επιθέσεις στα δεδομένα μας είναι πιο συχνές κι εξελιγμένες. Η εταιρία μας πιστεύει βαθιά ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο αξίζουν την προστασία των δεδομένων τους, ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Το να θυσιάζεις το ένα για το άλλο απλά βάζει τους ανθρώπους και τις χώρες σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτή η υπόθεση έθεσε ζητήματα που αξίζουν εθνική συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές ελευθερίες μας και τη συλλογική ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η Apple δεσμεύεται ότι θα συμμετέχει σε αυτή τη συζήτηση!”[/alert]

Ενώ η υπόθεση του San Bernardino έφτασε επιτέλους στο τέλος της, η Apple εμπλέκεται πάλι σε μια υπόθεση εναντίον του FBI αυτή τη φορά σχετικά με μια έρευνα ναρκωτικών στο Brooklyn. Απαιτήθηκε πάλι από την εταιρία να ξεκλειδώσει ένα iPhone ενός εγκληματία που βρίσκεται υπό έρευνα αλλά αρνήθηκε ξανά.

https://www.secnews.gr/101854/hacking-se-dimosiografo-enw-egrafe-gia-tin-upothesi-apple-fbi/Hacking σε δημοσιογράφο ενώ έγραφε για την υπόθεση Apple-FBI!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS