ΑρχικήHow To#RIP_Ray_Tomlinson - Aποχώρησε ο πατέρας του Email στα 74 του

#RIP_Ray_Tomlinson – Aποχώρησε ο πατέρας του Email στα 74 του

#RIP_Ray_Tomlinson
#RIP_Ray_Tomlinson

RIP Ray TοmΙιnsοn, Ο πατέρας του Email αποχώρησε από την ζωή στα  74 του χρόνια – Ένας θρύλος που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί όλος ο κόσμος σε κάθε γωνιά της γης…

Ο RAY TOMLINSON, ο άντρας ο οποίος εφηύρε το email όπως το ξέρουμε σήμερα, και διάλεξε το @ symbol για τα email addresses. απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών λόγω εμφράγματος το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

​​ https://www.secnews.gr/101917/mono-enas-mhnas-gia-to-ethihak/btn-large” variation=”btn-success”]Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!

Εκφράζουμε την λύπη μας για τον χαμό του “godfather των email’.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον Mike Doble. “Ένας αληθινός πρωτοπόρος της τεχνολογίας , ο Ray ήταν ο άνθρωπος που μας έφερε το email στα πρώτα κιόλας βήματα των δικτυωμένων computers,” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Doble σε δήλωσή του.

Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο το νέο διαδόθηκε αστραπιαία ανά το διαδίκτυο, με εκατομμύρια κόσμο να εκφράζει τα συλληπητήριά του για τον χαμό του TοmΙιnsοn, ο οποίος έγινε θρύλος για την εφεύρεσή που πραγματοποίησε το 1971, ενός συστήματος που επέτρεπε σε έναν user ενός network να στέλνει μήνυμα σε άλλους computer users σε άλλα δίκτυα. .

​​ https://www.secnews.gr/101781/mousejack-attack/Δείτε ακόμα: Mousejack Attack | Πως μπορείς να hackάρεις ένα pc από 100μ. μακριά?

“Thank you, Ray Tomlinson, for inventing email and putting the @ sign on the map. #RIP,” αναφέρει το Gmail μέσω tweet χθες.

Ο Tomlinson εισήγαγε το σύμβολο @ στα Email Address

Την περίοδο που εφηύρε το σύστημα αυτό, ο TοmΙιnsοn εργαζόταν στο ARPANET – προκάτοχο του σύγχρονου Internet – σε εταιρεία έρευνας και σχεδιασμού  Bolt Beranek and Newman (τώρα BBN Technologies).

Ο TοmΙιnsοn χρησιμοποίησε το σύμβολο @ στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να διαχωρίσει το username από το host name.

Με το e mail της δεκαετίας του 1990 να έχει γίνει πυλώνας του Διαδικτύου, ο TοmΙιnsοn κέρδισε επάξια μια θέση στο Internet Hall of Fame το 2012,

​​ https://www.secnews.gr/101898/agorase-apo-thn-kina-sklhro-disko-1tb-kai-otan-anoixe-to-kouti/btn-large” variation=”btn-info”]Αγόρασε από την Κίνα σκληρό δίσκο 1TB & όταν άνοιξε το κουτί είδε….

#RIPRayTomlinson

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS