ΑρχικήsecurityΗ Amazon επαναφέρει την κρυπτογράφηση στο Fire OS

Η Amazon επαναφέρει την κρυπτογράφηση στο Fire OS

Μόλις μια ημέρα μετά αφότου η Amazon είχε ήσυχα αφαιρέσει την κρυπτογράφηση της συσκευής από το Fire OS έκδοση 5, η εταιρεία άλλαξε πορεία και αποφάσισε να βάλει τελικά κρυπτογράφηση στο Fire OS.

Ωστόσο, εάν περιμένατε μια άμεση λύση, ατυχήσατε, καθώς η ενημέρωση κρυπτογράφησης δεν θα έρθει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η Amazon επαναφέρει την κρυπτογράφηση στο Fire OS

“Θα επιστρέψουμε στη δυνατότητα πλήρης κρυπτογράφησης δίσκου με μια ενημέρωση στο Fire OS που θα έρθει φέτος την άνοιξη”, είπε ένας εκπρόσωπος της Amazοn το Σάββατο στο Mashable.

Οι πρώτες φήμες σχετικά με την κατάργηση της κρυπτογράφησης της συσκευής είδαν την επιφάνεια νωρίτερα αυτό το έτος μετά από την επισήμανση της αλλαγής τον Φεβρουάριο ενός χρήστη σε ένα φόρουμ για τους πελάτες της Amazοn. Οι αλλαγές επηρεάζουν τις συσκευές Amazοn συμπεριλαμβανομένων των Fire Phone, Amazon Fire HD και Kindle Fire tablets.

Αυτή η λεπτή αλλαγή της Amazοn σήμαινε ότι οι χρήστες με συσκευές που είχαν Fire OS 5, την τελευταία γενιά λειτουργικού συστήματος κινητών τηλεφώνων της εταιρείας, δεν είχε πλέον την υποστήριξη κρυπτογράφησης, ενώ οι χρήστες των συσκευών που είχαν ακόμα το Fire OS 4 έχουν ενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση.

Οι πρόσφατες εναλλαγές για την κρυπτογράφηση από το Amazοn δεν έχουν άμεση σχέση με τα πρόσφατα νομικά γεγονότα της Apple με το FBI για το iPhone. Αλλά η σειρά των γεγονότων που αφορούν την Apple αύξησαν το επίπεδο ελέγχου για όλες τις εταιρείες τεχνολογίας καταναλωτών που έχουν κατηγορηθεί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών εν όψει των ανησυχιών για την κυβερνητική ασφάλεια.

Το σκεπτικό της Amazon για την αφαίρεση της κρυπτογράφησης υποτίθεται ότι σχετίζεται με το γεγονός ότι λίγοι πελάτες τη χρησιμοποιούν. “Το φθινόπωρο, όταν κυκλοφορήσαμε το Fire OS 5, αφαιρέσαμε ορισμένα χαρακτηριστικά επιχειρήσεων, τα οποία είδαμε ότι οι πελάτες δεν χρησιμοποιούν”, είπε η Amazon στο Mashable την Παρασκευή.

Ωστόσο, η άμεση κατακραυγή από τους χρήστες του Fire OS στα κοινωνικά δίκτυα κριτικάροντας την αρχική απόφαση της Amazon δηλώνει ότι το θέμα της κρυπτογράφησης είναι πιο σημαντικό για τους χρήστες από ότι μπορεί να είχε μαντέψει η Amazon.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει ανακοινωθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή της κρυπτογράφησης στο Fire OS.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS