ΑρχικήinetΓαλλία: Μέχρι και φυλακή αν δημοσιεύσεις φωτογραφίες του παιδιού σου!

Γαλλία: Μέχρι και φυλακή αν δημοσιεύσεις φωτογραφίες του παιδιού σου!

Η εθνική αστυνομία της Γαλλίας ζήτησε από τους γονείς να σκέφτονται δυο φορές πριν δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook, λέγοντας ότι οι εικόνες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια του παιδιού.

φωτογραφίες

 

Οι αρχές λένε ότι αν μοιράζονται ευρέως, οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να προσελκύσουν παιδόφιλους αλλά επίσης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα αργότερα στα παιδιά. Ένας Γάλλος εμπειρογνώμονας λέει ότι οι γονείς μπορούν να αντιμετωπίσουν μελλοντικές αγωγές στο μέλλον από τα παιδιά τους για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

“Προστατέψτε τα παιδιά σας!” έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook η εθνική χωροφυλακή της Γαλλίας τον περασμένο μήνα, προειδοποιώντας για την πρόσφατη εκστρατεία ” Motherhood Challenge» που ενθάρρυνε τους χρήστες να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του εαυτού τους με τα παιδιά τους.

https://www.secnews.gr/101822/elegkste-upologisti-paidiwn-diadiktuaki-xrisi/Ελέγξτε τον υπολογιστή των παιδιών σας και τη Διαδικτυακή τους χρήση!

“Μπορείτε όλοι να είστε υπερήφανοι μαμάδες και μπαμπάδες για τα υπέροχα παιδιά σας, αλλά να είστε προσεκτικοί” συνεχίζει η ανάρτηση. “Σας υπενθυμίζουμε ότι η δημοσίευση φωτογραφιών των παιδιών σας στο Facebook δεν είναι χωρίς κίνδυνο!” Ένα περιφερειακό υποκατάστημα της χωροφυλακής προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκλιπαρώντας τους γονείς να σταματήσουν την πρακτική εντελώς.

Σε μια συνέντευξη με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο ειδικός σε θέματα του Γαλλικού Δικαίου στο Internet Éric Delcroix είπε ότι είναι πιθανόν οι φωτογραφίες των μωρών που δημοσιεύονται σήμερα μπορεί να οδηγήσουν σε μηνύσεις χρόνια αργότερα! Σύμφωνα με τη Γαλλική νομοθεσία προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όποιος δημοσιεύει και διανέμει εικόνες άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεση του μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι ένα έτος φυλάκισης και πρόστιμο €45,000. Αυτό μπορεί να ισχύσει και για τους γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους. Η Viviane Gelles, μία δικηγόρος που ειδικεύεται στο νόμο του Internet λέει στην εφημερίδα ότι η γαλλική νομοθεσία καθιστά σαφές ότι οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την προστασία της εικόνας των παιδιών τους.

Η αρχή προστασίας δεδομένων της Γαλλίας προτρέπει τους γονείς να εφαρμόσουν πιο ισχυρή προστασία της ιδιωτικής ζωής για να μειώσουν το κοινό των φωτογραφιών τους και το Facebook έχει απλοποιήσει τις ρυθμίσεις απορρήτου του. Ο Jay Parikh, αντιπρόεδρος μηχανικής του Facebook δήλωσε πρόσφατα ότι το κοινωνικό δίκτυο εξετάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που αυτόματα θα προειδοποιεί τους γονείς πριν κοινοποιήσουν φωτογραφίες σε μεγαλύτερα ακροατήρια.

https://www.secnews.gr/100288/%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ac-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83/Σε ποιά περιοχή τα παιδιά είναι περισσότερο ενεργοί ψηφιακοί χρήστες;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS