ΑρχικήinetΤα Google Docs και νέα φωνητική πληκτρολόγηση, μην το χάσετε!

Τα Google Docs και νέα φωνητική πληκτρολόγηση, μην το χάσετε!

Σχεδόν έξι μήνες μετά την εισαγωγή της φωνητικής πληκτρολόγησης στα Google Docs, η εταιρεία προχώρησε στην προσθήκη φωνητικών εντολών, που σας επιτρέπουν να επεξεργαστείτε και να μορφοποιήσετε έγγραφα μόνο με τη φωνή σας.

Τα Google Docs και νέα φωνητική πληκτρολόγηση, μην το χάσετε!
Η εκμάθηση όλων των φωνητικών εντολών του Google Docs – υπάρχουν χιλιάδες συνδυασμοί – θα μπορούσε να πάρει κάποιο χρόνο, θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους προτιμούν μια εμπειρία hands-free.

Η εκτεταμένη λίστα των εντολών περιλαμβάνει σχεδόν όλα όσα θα μπορούσες ενδεχομένως να κάνεις σε ένα έγγραφο, συμπεριλαμβανομένου της προσαρμογής του κειμένου, την πρόσθεση λιστών με κουκκίδες ή πίνακες και την μετακίνηση μεγάλων κομματιών κειμένου. (Υπάρχουν μερικοί περιορισμοί, όπως τη δυνατότητα του να προσθέσετε ειδικούς χαρακτήρες.)

Κατά τα άλλα, λειτουργικά, θυμίζει πολύ το Dragon NaturallySpeaking της Nuance και άλλα λογισμικά υπαγόρευσης. Μπορείτε να πείτε τα πράγματα όπως “διέγραψε την τελευταία παράγραφο” ή “κάνε εισαγωγή πίνακα 10 γραμμών με 3 στήλες”. Πίσω από την ιδιότητα αυτή, η λειτουργία τροφοδοτείται από την ίδια μηχανή επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που χρησιμοποιείται από το Google Now, έτσι μπορείτε να πείτε πράγματα όπως “κάντο μεγαλύτερο” για να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=v0rPu_pl0D8″ width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Η  εκμάθηση όλων των φωνητικών εντολών – υπάρχουν χιλιάδες συνδυασμοί – θα μπορούσε να πάρει κάποιο χρόνο, θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους προτιμούν μια εμπειρία hands-free.

Οι νέες φωνητικές εντολές είναι διαθέσιμες τώρα στα Google Docs του Chrome. Μπορείτε να βρείτε το νέο χαρακτηριστικό στο μενού “Εργαλεία” κάτω από τη φωνητική πληκτρολόγηση. Δοκιμάστε το στα αγγλικά, αλλά και στα Ελληνικά όμως ίσως δυσκολευτείτε λίγο στο να βρείτε τις σωστές φωνητικές εντολές για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Απολαύστε το!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS