ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν οι hackers πίσω από το Dyre Malware!?

Συνελήφθησαν οι hackers πίσω από το Dyre Malware!?

To πλέον διαβόητο financial hacking operation στον κόσμο διεκόπη από τις ρωσικές αρχές τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έκαναν έφοδο στα γραφεία που συνδέονται με μια εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών που έχει την έδρα της στη Μόσχα, ονόματι 25th Floor. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, η 25th Floor φέρεται να εμπλέκεται στη διανομή του περιβόητου password-stealing malware  που είναι ευρέως γνωστό ως Dyre Banking Trojan.

 

Συνελήφθησαν οι hackers πίσω από το Dyre Malware!

 

Το εν λόγω Malware έχει κοστίσει εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο…

Η διανομή του Dyre banking Trojan γινόταν μέσω spam campaigns και ήταν υπεύθυνο για απώλειες πολλών  εκατοντάδων  εκατομμυρίων  δολαρίων  τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America Corp, PayPal, και JPMorgan Chase & Co.

https://www.secnews.gr/100965/become-an-ethical-hacker/btn-large” variation=”btn-success”]Δείτε ακόμα: Tα σημάδια που δείχνουν πως είσαι… ethical hacker!!… Εσύ τα έχεις?

Το DΥRΕ, επίσης γνωστό και ως Dyreza, εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2014 και έγινε updated για να μπορεί να  στοχεύει  το λειτουργικό Windows 10 και το νέο Edge browser. Ωστόσο, το Dyre δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους , σύμφωνα με cyber security experts, οι οποίοι δήλωσαν πως η επιδρομή αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη προσπάθεια της Ρωσίας μέχρι σήμερα για την πάταξη του cyber crime.

Ακόμα δεν είναι γνωστό κατά πόσον οι ρώσικες αρχές συνέλαβαν κάποιον κατά την επιδρομή τους αυτή.

Ωστόσο, οι πηγές που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στο Reuters ότι η έρευνα για το Dyre βοηθήθηκε από την εταιρεία ασφαλείας Kaspersky Lab, η οποία ίσως αποκαλύψει λεπτομέρειες για την υπόθεση στο ετήσιο συνέδριο που οργανώνει για τους security experts.

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Οι δημιουργοί του malware χρησιμοποίησαν μια ποικιλία τεχνικών για να μοιράσουν το DΥRΕ malware στους web browser των θυμάτων σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των πελατών και πάνω από 400 χρηματοπιστωτικών  ιδρυμάτων.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS