ΑρχικήinetΗ Alton Towers θα ανοίξει ένα rollercoaster εικονικής πραγματικότητας

Η Alton Towers θα ανοίξει ένα rollercoaster εικονικής πραγματικότητας

_87619649_75c1dcf2-683e-4e65-9694-6edaad497b85-Alton

Η Alton Towers έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της να ανοίξει ένα rollercoaster στο οποίο οι επιβάτες φορούν εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας.

Το πάρκο περιπέτειας στο Staffordshire, το Galactica, θα ανοίξει τον Απρίλιο, μετά από δύο χρόνια σχεδιασμού.

Είναι το πρώτο μεγάλο νέο rollercoaster του πάρκου, από τότε που ένα από τα rollercoasters του συνετρίβη τον Ιούνιο, τραυματίζοντας σοβαρά πέντε άτομα. Ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε μετά το ατύχημα, το οποίο η Alton Towers ισχυρίστηκε ότι οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος». Είπαν ότι 190 θέσεις εργασίας παρέμεναν σε κίνδυνο και το πάρκο θα κλείνει μεσοβδόμαδα “τις πιο ήσυχες ημέρες” γι’αυτό το έτος.

Διαστημικό ταξίδι

Αρκετές ηχογραφήσεις εικονικής πραγματικότητας προσομοιώνουν βόλτες rollercoaster, αλλά η Alton Towers λέει πως το Galactica θα συνδυάζει τις δύο εμπειρίες για πρώτη φορά. Κατά τη διάρκεια της τρίλεπτης διαδρομής, τα headsets θα μεταφέρουν τους επιβάτες σε ένα ταξίδι σε διαφορετικούς γαλαξίες, που θα συμπίπτει χρονικά με κάθε γύρισμα, στροφή ή πτώση του rollercoaster. Η εμπειρία που προσφέρει θα είναι η μέγιστη G-Force 3.5gs, η οποία, όπως λέει το πάρκο, είναι εντονότερη από αυτή που έχουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια εκτοξεύσεις πυραύλων.

Η Gill Riley, διευθύντρια μάρκετινγκ του Alton Towers , δήλωσε ότι αντιπροσωπεύει μια “επένδυση πολλών εκατομμυρίων λιρών”. Προφανώς, η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα”, πρόσθεσε. “Μετά το περιστατικό του περασμένου έτους, θα τεθούν αμέσως σε ισχύ πρόσθετα πρωτόκολλα ασφαλείας για όλα τα τρενάκια του πάρκου, εκ των οποίων το ένα είναι κι αυτό. Επιπλέον, όταν αυτή η διαδρομή έχει εγκατασταθεί, όπως και με κάθε άλλη νέα διαδρομή και εμπειρία, θα υπόκεινται σε συνολική αξιολόγηση προ-ανοίγματος [από εμάς] και από διαπιστευμένο ανεξάρτητο φορέα ελέγχου.”

Δύο γυναίκες ακρωτηριάστηκαν στα πόδια μετά από σύγκρουση του βαγονιού που επέβαιναν με ένα άδειο βαγόνι στις 2 Ιουνίου. Επίσης τραυματίστηκαν δεκατέσσερις ακόμα άνθρωποι. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι το ατύχημα είχε προκληθεί από λάθος του χειριστή και όχι από μηχανική βλάβη.

Η κ Riley, δήλωσε ότι το πάρκο είχε μάθει από το λάθος του. “Έχουμε βελτιώσει την κατάρτισή μας και συμπεριλάβαμε επίσης ένα επιπλέον επίπεδο άδειας όταν πρέπει να σταματήσουμε, να επαναφέρετε και να επανεκκινήσουμε μια βόλτα, η οποία περιλαμβάνει τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη», είπε.

Επιβεβαίωσε ότι το Smiler θα ανοίξει εκ νέου το 2016, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει μια ημερομηνία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS