ΑρχικήSecurityTop 10 για security και όχι μόνο!

Top 10 για security και όχι μόνο!

securityΔείτε το Τοp10 της επικαιρότητας αναφορικά με το security και όχι μόνο για την εβδομάδα που μας πέρασε, 29 Δεκεμβρίου 2014 – 4 Ιανουαρίου 2015.

1. H Microsoft αναπτύσσει νέο web browser για τα Windows 10

Rumor: Microsoft to Unveil Windows 10 for Consumers in January

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Zdnet, η Microsoft δουλεύει πάνω σε έναν νέο web browser ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer και κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχουν και οι δύο browsers στο νέο λειτουργικό, αλλά ο νέος browser θα είναι ο βασικός.

2. Το Facebook απολογείται για την εφαρμογή Year in Review

Το Facebook αποφάσισε να εμφανίσει την ανασκόπηση της χρονιάς για κάθε μέλος του, αλλά αυτό είχε δυσάρεστα αποτελέσματα για μερικούς, καθώς δεν ήταν για όλους μια ευχάριστη χρονιά, όπως τουλάχιστον αναφέρει η εφαρμογή. Έτσι, επειδή αυτή η κίνηση δυσαρέστησε αρκετά μέλη του Facebook, το κοινωνικό δίκτυο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

3. Hackers αντιγράφουν τα δακτυλικά αποτυπώματα με μία φωτογραφία!

Η μεγαλύτερη ένωση hackers στην Ευρώπη με την ονομασία Chaos Computer Club, ισχυρίζεται ότι μπορεί να να αναπαράγει τα δακτυλικά αποτυπώματα, αρκεί να έχει μόνο φωτογραφίες από τα δάκτυλα, ενώ ανακοίνωσαν ότι το κατάφεραν με τα αποτυπώματα της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας, Ursula von der Leyen.

4. H Μέρκελ χτυπήθηκε από το malware Regin

Δεν είναι κάτι συνηθισμένο ένας ηγέτης κράτους να δέχεται κυβερνοεπίθεση. Αυτό συνέβη λίγο πριν φύγει το 2014, στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, που προσβλήθηκε από τον ιό Regin, ένα ισχυρό spyware για κυβερνητική κατασκοπεία το οποίο χτυπάει στην καρδιά του security.

5. Κάτι θα ανακοινωθεί την 1η Φεβρουαρίου από το The Pirate Bay

Ένα νέο χρονόμετρο έκανε την εμφάνισή του στον επίσημο ιστότοπο του The Pirate Bay. Πιο συγκεκριμένα, μία αντίστροφη μέτρηση για την 1η Φεβρουαρίου εμφανίστηκε στο site, προφανώς θέλοντας να ανακοινώσει κάτι.

6. Θύμα hacking ακόμη και η Nvidia

Άλλη μία μεγάλη εταιρεία έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης – security breach και καλεί τους εργαζόμενους της να αλλάξουν κωδικό. Πρόκειται για την Nvidia, που την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου διαπίστωσε μία επίθεση στο δίκτυό της, χωρίς όμως να γνωρίζουμε περισσότερα.

7. Αυτές είναι οι καλύτερες Android εφαρμογές σύμφωνα με την Google

Η Google συγκέντρωσε μία λίστα 127 Android εφαρμογών που τις ονομάζει Must-Have Apps και προτρέπει όλους τους χρήστες Android συσκευών να τις δοκιμάσουν.

8. Αυτές οι εφαρμογές μας προστατεύουν από την παρακολούθηση της NSA

Snowden Defends NSA Leaks, Stands By Claims

Μπορεί να αφορά μία παλαιότερη λίστα προγραμμάτων, ωστόσο σύμφωνα με το Spiegel, εδώ θα δείτε μια λίστα προγραμμάτων και υπηρεσιών που δεν μπορεί να παρακολουθήσει η NSA, τουλάχιστον σύμφωνα με τον E. Snowden και το Spiegel.

9. Το LG G Flex 2 στα 64 bit και tri-band LTE-Α

Στην CES 2015 η LG αναμένεται να παρουσιάσει τον διάδοχο του G Flex, το G Flex 2, καθώς φέρεται να ενσωματώνει για πρώτη φορά επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 810 στα 64bit, αλλά και LTE- Α.

10. To Xiaomi Mi5 “διαρρέει” με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων

Οι διαρροές του αναμενόμενου flagship μοντέλου της Xiaomi, Mi5, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην CES 2015, αναφέρουν ότι η συσκευή θα διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος μάλιστα θα είναι ενσωματωμένος στο κεντρικό [Home Button] πλήκτρο της συσκευής.

Πηγή: pcmag.gr

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS