HomesecurityHoloLens: Τα δικά της Γυαλιά αποκάλυψε η Microsoft

HoloLens: Τα δικά της Γυαλιά αποκάλυψε η Microsoft

Τι ανακοινώθηκε στην εκδήλωση της 21ης Ιανουαρίου – H Microsoft αποκάλυψε τα δικά της Γυαλιά και… είπε κάτι για τα Windows 10

windows 10 - Microsoft
«Δεν θέλουμε να χρειάζεστε τα Windows, θέλουμε να τα επιλέξετε και να τα αγαπήσετε», είπε ο νέος CEO της Microsoft. Όμως, όλα όσα ειπώθηκαν για τα Windows 10 -ακόμα και η δωρεάν αναβάθμιση για εκατομμύρια χρήστες- ξεχάστηκαν όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας εικόνας που έμοιαζε αντικείμενο επιστημονικής φαντασίας. Τα Γυαλιά της Microsoft, τα Microsoft HoloLens «έσπασαν το γυαλί που μας χωρίζει από την τεχνολογία» και έκαναν μπροστά στα μάτια του κοινού μια μίξη του ψηφιακού με τον πραγματικό κόσμο, επιτρέποντας στον χρήστη να αλληλεπιδρά με ολογράμματα ανθρώπων, χαρακτήρων και αντικειμένων στο δικό του, πραγματικό περιβάλλον. Δείτε τι παρουσίασε η εταιρεία στην εκδήλωση της 21ης Ιανουαρίου.

 

Δωρεάν η αναβάθμιση στα Windows 10 τον πρώτο χρόνο – Στους συνδρομητές οι αναβαθμίσεις, σε όλους η υποστήριξη

Η Microsoft ανακοίνωσε την απόφασή της να διαθέσει δωρεάν την αναβάθμιση στα Windows 10 τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους σε όλους τους χρήστες Windows 7 και Windows 8/8.1 (σε smartphone, tablet και PC). Κατά την υποβολή ερωτήσεων στον επικεφαλής της Microsoft έγινε σαφές ότι το μοντέλο που προτείνει η Microsoft για τα Windows είναι συνδρομητικό, «όπως συμβαίνει ήδη επί χρόνια με το Office ή το Photoshop» -ο πρώτος χρόνος χρήσης θα είναι δωρεάν και έπειτα, όσο ο χρήστης καταβάλλει την μηνιαία συνδρομή του, θα δέχεται αναβαθμίσεις. Η Microsoft θα παρέχει υποστήριξη των Windows 10 «για πάντα» σε όλους. Αν και η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 10, οι τρέχουσες πληροφορίες την τοποθετούν στο φθινόπωρο του 2015.

Cortana πανταχού παρούσα

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο που αποκτά η Cortana, η ψηφιακή βοηθός γνωστή ήδη στους κατόχους smartphone με Windows. Με τα Windows 10, θα εξυπηρετεί με φωνητικές εντολές και υπαγόρευση και τους χρήστες PC (το Apple Siri δεν είναι διαθέσιμο σε Mac), ενώ παρούσα θα είναι επίσης και στον διάδοχο του Internet Explorer, το Project Spartan.

cortana

Κατά την παρουσίαση, η Cortana ανταποκρίθηκε με επιτυχία όταν της δόθηκε η εντολή να στείλει ένα e-mail σε ένα πρόσωπο που βρισκόταν στις επαφές του χρήστη, δέχτηκε με υπαγόρευση το κείμενο του μηνύματος και το έστειλε με επιτυχία. H Cortana χαίρει απεριόριστης ελευθερίας πρόσβασης στο ψηφιακό περιεχόμενο του χρήστη για να τον εξυπηρετεί βέλτιστα και μπορεί να ψάξει στον δίσκο του ή στο OneDrive για να ανταποκριθεί στα αιτήματά του. Μπορεί για παράδειγμα να αναλάβει να βάλει μουσική ή να ψάξει να βρει ένα έγγραφο που χρειάζεται να σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Παιχνίδι από το Xbox One στο PC και στο tablet

Μέρος της παρουσίασης αφορούσε και στις βελτιώσεις που επιχειρεί η Microsoft στην εμπειρία του gaming από όλες τις συσκευές της. Οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών στο Xbox One θα μπορούν να παίξουν ομαδικά παιχνίδια με χρήστες PC. Επίσης, θα μπορούν να παίξουν από PC ή tablet με αυτή την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, τα παιχνίδια που έχουν στην βιβλιοθήκη του Xbox One (live streaming από το Xbox One σε PC ή tablet).

Windows 10 για smartphone τον Φεβρουάριο

Σε ότι αφορά στην χρήση των Windows σε smartphone, η εταιρεία ανακοίνωσε την έλευση του Word, του Excel και του PowerPoint με δυνατότητες συνεργατικής επεξεργασίας εγγράφων, spreadsheet και παρουσιάσεων στα Windows 10 για τις συσκευές αυτές, η πρώτη έκδοση των οποίων αναμένεται τον Φεβρουάριο.

Microsoft Surface Hub για πιο σύντομα και αποτελεσματικά meeting

Εκπλήξεις επιφύλαξε η εταιρεία και για τις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας νέο hardware, το Microsoft Surface Hub, έναν υπολογιστή κρυμμένο μέσα σε μια οθόνη 84 ιντσών, με κάμερα, αισθητήρες και μικρόφωνα, που μπορεί να αντλήσει περιεχόμενο και apps από συσκευές Windows 10. Προορισμός του Surface Hub είναι η εξυπηρέτηση της διεξαγωγής ομαδικών συναντήσεων στο επιχειρησιακό περιβάλλον με την εικονική συμμετοχή πολλαπλών χρηστών με το Skype for Business και πρόσβαση σε πλήθος Windows 10 apps.

Microsoft HoloLens: Τα Γυαλιά της Microsoft σπάνε το γυαλί που μας χωρίζει από τον ψηφιακό κόσμο

Η πλέον εντυπωσιακή στιγμή της παρουσίασης όταν η εταιρεία αποκάλυψε ένα πρότζεκτ που διεξάγεται επί χρόνια στο Ρέντμοντ με την συνδρομή του JetPropulsion Laboratory της NASA, «τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αστέρια», μια αιχμή κατά της Google, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το τέλος του προγράμματος διάθεσης του Google Glass στο ευρύ κοινό, στρέφοντας το βλέμμα στο Glass at Work.

H Microsoft έχει κατασκευάσει τα δικά της Γυαλιά, τα Microsoft HoloLens που θα εξυπηρετήσουν το όραμα της μείξης του ψηφιακού κόσμου με τον πραγματικό κόσμο, ζωντανεύοντας ολογράμματα με τα οποία μπορεί ο χρήστης να αλληλεπιδράσει.

hololens

Επί σκηνής, η εταιρεία έδειξε τι βλέπει ο χρήστης όταν φοράει τα Γυαλιά HoloLens και πως δημιουργεί ολογράμματα με λογισμικό ήδη έτοιμο, το Holo Studio.

Ο χρήστης έφτιαξε ένα multicopter με το Holo Studio επιλέγοντας, ενώνοντας και προσαρμόζοντας την θέση, το μέγεθος και το χρώμα στα τρισδιάστατα μέρη του. Το τρισδιάστατο μοντέλο εκτυπώθηκε με την χρήστη εκτυπωτή 3D και πέταξε επί σκηνής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το δημιούργημα του Holo Studio ήταν απολύτως λειτουργικό. Η τεχνολογία Microsoft HoloLens θα αξιοποιηθεί από το JPL για να ζωντανέψει τις εικόνες από την αποστολή στον Άρη, τον Ιούλιο του 2015.

 

Σ.Ναντέλλα: «Θέλουμε να αγαπήσετε τα Windows»

Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική παρουσίαση από το έργο που γίνεται στην Microsoft υπό την ηγεσία του νέου CEO, Σάτια Ναντέλλα. Ο Ναντέλλα είπε πως η διάθεση των Windows 10 θα αποτελέσει ορόσημα στον ιστορία των Windows, καθώς μετατρέπει το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε «υπηρεσία από το cloud» (ο ίδιος, επανέλαβε πολλές φορές ότι στόχος του είναι να καταστήσει την εταιρεία “mobile first, cloud first”). Τέλος, ο Ναντέλλα έκλεισε την εκδήλωση λέγοντας πως θέλει να κάνει τους χρήστες «να αγαπήσουν τα Windows»

Source: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS