Homesecurity2023: Americans lost 1.1 billion in impersonation scams

2023: Americans lost 1.1 billion in impersonation scams

According to the Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), οι απάτες πλαστοπροσωπίας που έπληξαν χρήστες στις ΗΠΑ, το 2023, ξεπέρασαν το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ζημίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός είναι τρεις φορές υψηλότερος από το 2020.

impersonation scams FTC

Η υπηρεσία συγκέντρωσε αυτά τα δεδομένα με βάση 490.000 αναφερόμενες απάτες το 2023. Από αυτές, οι 330.000 αφορούσαν καταγγελίες για πλαστοπροσωπία business και οι υπόλοιπες για πλαστοπροσωπία κυβερνήσεων.

Η FTC παρατήρησε ότι οι περισσότερες απάτες έγιναν μέσω telephone calls, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πτώση. Ακολουθούν τα email και τα γραπτά Messages, τα οποία αυξάνονται για τρίτη συνεχή χρονιά.

See also: FTC: Americans lost 10 billion to fraud in 2023

Οι αναφορές δείχνουν μια ολοένα και πιο θολή γραμμή μεταξύ επιχειρηματικών και κυβερνητικών απατών πλαστοπροσωπίας“, cited from στην έκθεση της FTC.

Πολλοί απατεώνες υποδύονται περισσότερους από έναν Organisations σε μία απάτη – για παράδειγμα, ένας ψεύτικος υπάλληλος της Amazon μπορεί να σας μεταφέρει σε μια ψεύτικη τράπεζα ή ακόμα και σε έναν ψεύτικο υπάλληλο του FBI ή της FTC για ψεύτικη βοήθεια“.

Στην έκθεσή της, η FTC επεσήμανε τις πέντε κορυφαίες απάτες πλαστοπροσωπίας:

Ειδοποιήσεις ασφαλείας λογαριασμού: Οι απατεώνες στέλνουν ψεύτικες notifications σχετικά με μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα account και ζητούν από τα θύματα να μεταφέρουν χρήματα σε ένα άλλο λογαριασμό για προστασία.

Ψεύτικα δώρα, εκπτώσεις ή χρήματα: Οι απάτες προσφέρουν ψεύτικες εκπτώσεις ή δώρα από γνωστές μάρκες, με αποτέλεσμα τα θύματα να αγοράζουν δωροκάρτες ή να στέλνουν χρήματα για να διεκδικήσουν τις ανύπαρκτες προσφορές.

Ψεύτικες ανανεώσεις συνδρομής: Τα emails αναφέρονται στην ανανέωση μιας συνδρομής που δεν έχουν κάνει τα victims και υπόσχονται επιστροφή χρημάτων που περιλαμβάνει την επιστροφή ποσών μέσω δωροκάρτας.

Ψεύτικα προβλήματα με το νόμο: Οι επιτιθέμενοι ισχυρίζονται ότι οι users εμπλέκονται σε κάποιο έγκλημα και τους ζητούν να δώσουν χρήματα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Προβλήματα παράδοσης πακέτων: Τα μηνύματα αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την παράδοση κάποιου δέματος και προσπαθούν να πείσουν τα victims να δώσουν προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή λογαριασμού.

See also: Instagram: the 8 most common scams and ways to protect yourself

Οι απάτες πλαστοπροσωπίας ήταν πολύ επιτυχημένες, αν κρίνουμε από το ποσό που χάθηκε το 2023.

Για να προστατευτείτε από απάτες πλαστοπροσωπίας, πρέπει να είστε πάντα επιφυλακτικοί με τις αιφνίδιες επικοινωνίες, μέσω τηλεφώνου, email ή μηνυμάτων. Οι απατεώνες συχνά προσπαθούν να δημιουργήσουν αίσθημα επείγοντος ή πανικού για να ωθήσουν τα θύματά τους σε βιαστικές ενέργειες.

In addition, you must be προσεκτικοί με τους συνδέσμους και τα συνημμένα που λαμβάνετε μέσω e-mail ή Messages. Οι απατεώνες συχνά χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες. Επομένως αποφύγετε το άνοιγμά τους.

2023: Americans lost 1.1 billion in impersonation scams

Μην κοινοποιείτε προσωπικές πληροφορίες και οικονομικές πληροφορίες via email ή τηλεφώνου. Οι νόμιμες υπηρεσίες δεν ζητούν τέτοιες πληροφορίες μέσω αυτών των μεθόδων.

See also: Investment scams on the rise - Thousands of fake sites

Finally, the εκπαίδευση και η ενημέρωση είναι κρίσιμης σημασίας. Τα άτομα πρέπει να είναι ενήμερα για τις τελευταίες τακτικές απάτης και να γνωρίζουν πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας πιθανής απάτης. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν πώς να αναφέρουν τις απάτες στις κατάλληλες Authorities.

Source : www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS