HomesecurityTeam of researchers Jailbreak Tesla's entertainment system

Team of researchers Jailbreak Tesla's entertainment system

Μία ομάδα researchers ανακάλυψε έναν τρόπο να κάνει “Jailbreak" in system ψυχαγωγίας της Tesla. Θα επιτρέπει να πραγματοποιεί δωρεάν updates, που κανονικά είναι επί πληρωμή, συμπεριλαμβανομένου του Full Self-Driving (FSD) και των θερμαινόμενων πίσω καθισμάτων.

Tesla

Η τεχνική που χρησιμοποίησαν, ονομάζεται voltage glitching, η οποία περιλαμβάνει τον έλεγχο της του συστήματος infotainment.

Ο Christian Werling είναι ένας από τους τρεις διδακτορικούς φοιτητές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου που ανακάλυψαν αυτή την ιδέα και ανέφερε στο TechCrunch. «Παραλείπει οδηγίες, όπως το να ενεργοποιείται το self driving, σε περιοχές που δεν είναι διαθέσιμη η λειτουργία. Αυτό κάνουμε με λίγα λόγια». Η ομάδα θα παρουσιάσει τη δουλειά της στο συνέδριο για την ασφάλεια στο Black Hat την επόμενη εβδομάδα.

Το jailbreak θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το Full Self-Driving FSD και ορισμένες άλλες λειτουργίες, σε περιοχές όπου η Tesla δεν τα έχει ακόμη ενεργοποιήσει, ισχυρίζονται οι ερευνητές. Ωστόσο, σημείωσαν ότι δεν έχει δοκιμαστεί κάποια λειτουργία ακόμα καθώς απαιτεί αρκετή δουλειά.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι απέκτησαν το κλειδί encryption που πιστοποιεί την ταυτότητα του αυτοκινήτου στο δίκτυο της Tesla, κάτι που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στο να πραγματοποιήσουν κι άλλες “επιθέσεις”. Σημείωσαν, ότι μπόρεσαν να λάβουν προσωπικές πληροφορίες από το αυτοκίνητο, όπως τις πρόσφατες τοποθεσίες μέσω του GPS, των επαφών, των αρχείων καταγραφής κλήσεων και των συναντήσεων στο ημερολόγιο.

Tesla

Για αρκετά χρόνια, οι χάκερ προσπαθούσαν να ξεκλειδώσουν τις Functions του Tesla με το paywalled και ορισμένες προσπάθειες ήταν επιτυχείς.

Η εταιρεία θα έπρεπε να έχει φυσική πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Η Tesla δεν διαθέτει επίσης τμήμα επικοινωνίας, στο οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε για σχόλια.

Source : www.engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS