HomeScience & TechnologyΤο Point-E είναι το νεότερο AI εργαλείο της OpenAI

Το Point-E είναι το νεότερο AI εργαλείο της OpenAI

Αν ψάχνετε για τις τελευταίες και ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία OpenAI κάνει και πάλι την διαφορά – αυτή τη φορά με ένα συναρπαστικό νέο εργαλείο. Το εργαλείο ονομάζεται Point-E και και ενώ είναι λίγο πιο δύσκολο στη χρήση από το ChatGPT, είναι εξίσου εντυπωσιακό.

See also: The sun released 8 powerful solar flares!

Point-E

Το νέο εργαλείο Point-E που κυκλοφόρησε πρόσφατα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τρισδιάστατα μοντέλα από ένα απλό μήνυμα κειμένου. Βασισμένο σε ένα σύστημα με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, το μοντέλο text-to-image αναζητά πρώτα σχετικές εικόνες με βάση το ερώτημά σας και η μηχανή image-to-3D δημιουργεί στη συνέχεια το τρισδιάστατο αντικείμενο που σχετίζεται με αυτή την εικόνα.

See also: Pentagon UFO: Reports of aliens have not been confirmed

ai

Αυτή η προσέγγιση μπορεί να μην σας παρέχει τέλεια αποτελέσματα, αλλά το κύριο πλεονέκτημά της είναι ότι είναι τόσο γρήγορη όσο και φιλική προς το hardware. Σύμφωνα με το έγγραφο, μια μόνο κάρτα γραφικών στον υπολογιστή σας θα πρέπει να είναι αρκετή για τη δημιουργία της τελικής εικόνας, η οποία δεν διαρκεί περισσότερο από δύο λεπτά.

Αν ψάχνετε για πιο λεπτομερή αποτελέσματα, η Google διαθέτει το DreamFusion, το οποίο απαιτεί hardware με λίγο περισσότερη ισχύ και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να έχετε το αποτέλεσμα.

Το Point-E δεν είναι ακόμα τόσο ισχυρό, αλλά μια μέρα θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα φωτορεαλιστικό τρισδιάστατο μοντέλο με την εισαγωγή μόνο κειμένου. Αυτό το εργαλείο έχει τη δυνατότητα να είναι εξίσου επιδραστικό and effective με άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Dall-E της OpenAI, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει εικόνες με βάση μόνο μια προτροπή κειμένου – συχνά με έναν αλλόκοτο τρόπο που παρέχει ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Σκεφτείτε πόσο ισχυρή μπορεί να γίνει αυτή η Technology!

See also: Virgin Orbit: gets licence to launch satellites from UK

Παρά τις δυνατότητές του, η χρήση του Point-E δεν είναι τόσο εύκολη όσο η εισαγωγή κάποιου κειμένου σε έναν ιστότοπο. Για να το χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την Python στη συσκευή σας και να είστε σχετικά έμπειροι στην εκτέλεση εργαλείων και προγραμμάτων command-line. Ο Code είναι διαθέσιμος στο GitHub.

Η OpenAI είναι μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες που εργάζονται σήμερα πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι πρωτοποριακές της εξελίξεις τους επέτρεψαν να κάνουν μεγάλα βήματα προς τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ανοικτού κώδικα για την τεχνολογία AI που είναι ασφαλής για τους ανθρώπους να τη use, ενώ παράλληλα παρέχει πρωτοποριακά αποτελέσματα.

Source of information: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS