HomeinetΗ ΕΕ εγκρίνει αυστηρή νομοθεσία για να χαλιναγωγήσει τις Big Tech

Η ΕΕ εγκρίνει αυστηρή νομοθεσία για να χαλιναγωγήσει τις Big Tech

Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ενέκριναν μια νομοθεσία ορόσημο για την αυστηρή ρύθμιση της Apple, της Google, της Meta και άλλων Big Tech.

Big Tech ΕΕ
Η ΕΕ εγκρίνει αυστηρή νομοθεσία για να χαλιναγωγήσει τις Big Tech

See also: Biden: Will sign executive order to "rein in" Big Tech

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) και ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) προτάθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2020. Τώρα, συγκεντρωμένη σε ένα “Πακέτο Ψηφιακών Υπηρεσιών”, η νομοθεσία έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιδιώκει να απευθυνθεί σε «gatekeeper» big tech εταιρείες.

Η Apple είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ταξινομηθεί ως «gatekeeper», λόγω του μεγέθους του ετήσιου κύκλου εργασιών της στην ΕΕ, της ιδιοκτησίας και της λειτουργίας πλατφορμών με μεγάλο αριθμό ενεργών χρηστών και της «εδραιωμένης και ανθεκτικής θέσης» της έχει εκπληρώσει αυτά τα κριτήρια και ως εκ τούτου θα υπόκειται at Rules που ορίζονται στο DMA.

See also: Οι Big Tech για τους νέους νόμους περί απορρήτου στο Χονγκ Κονγκ

Οι gatekeepers θα πρέπει να κάνουν τα παρακάτω:

  • Να επιτρέπουν στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές από καταστήματα εφαρμογών τρίτων και να φορτώνουν πλευρικά απευθείας από το διαδίκτυο.
  • Να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να προσφέρουν συστήματα πληρωμών τρίτων σε εφαρμογές και να προωθήσουν προσφορές εκτός των πλατφορμών του gatekeeper
  • Να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τις εφαρμογές και τις ψηφιακές τους υπηρεσίες απευθείας με αυτές που ανήκουν σε έναν gatekeeper.
  • Να δώσουν στους προγραμματιστές πρόσβαση σε οποιαδήποτε δυνατότητα hardware
  • Να κάνουν τις υπηρεσίες messaging, φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων διαλειτουργικές με υπηρεσίες τρίτων κατόπιν αιτήματος.
  • Να βεβαιωθούν ότι οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να διαγραφούν από τις βασικές υπηρεσίες platform υπό παρόμοιες συνθήκες με τη συνδρομή.
  • Να βεβαιωθούν ότι όλες οι εφαρμογές μπορούν να απεγκατασταθούν.
  • Να δώσουν στους χρήστες την επιλογή να αλλάξουν τον προεπιλεγμένο φωνητικό βοηθό at επιλογή τρίτου μέρους.
  • Να μοιραστούν τα δεδομένα και μετρήσεις με προγραμματιστές και ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων απόδοσης μάρκετινγκ και διαφήμισης.
  • Να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη ομάδα “λειτουργίας συμμόρφωσης” για την παρακολούθηση της συμμόρφωσής της με τη νομοθεσία της ΕΕ με ανεξάρτητο ανώτερο στέλεχος και επαρκή εξουσία, πόρους και πρόσβαση στη διαχείριση.
  • Να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές τους.
Big Tech ΕΕ

Αλλά δεν μπορούν να κάνουν τα παρακάτω:

  • Να έχετε προνομιακή μεταχείριση στα δικά τους προϊόντα, εφαρμογές ή υπηρεσίες.
  • Να επαναχρησιμοποιείτε τα ιδιωτικά δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια μιας υπηρεσίας για τους σκοπούς μιας άλλης υπηρεσίας.
  • Να προεγκαθιστάτε ορισμένες εφαρμογές λογισμικού.
  • Να απαιτείτε από τους προγραμματιστές εφαρμογών να χρησιμοποιούν ορισμένες υπηρεσίες προκειμένου να καταχωρηθούν στα application stores.
  • Να απαιτείτε από τους developers να χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη μηχανή προγράμματος περιήγησης, όπως το WebKit.

Επίσης εγκρίθηκε και ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), ο οποίος απαιτεί από τις πλατφόρμες να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του Διαδικτύου για παράνομο περιεχόμενο.

See also: Κογκρέσο ΗΠΑ: Νομοθεσία που μπορεί να αποδυναμώσει τις Big Tech

Το DMA λέει ότι οι gatekeepers που αγνοούν τους κανόνες θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 10 τοις εκατό του συνολικού παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας ή 20 τοις εκατό σε περίπτωση επανειλημμένων παραβάσεων. Όταν οι gatekeepers διαπράττουν «συστηματικές παραβιάσεις», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις, όπως να υποχρεώνει έναν gatekeeper να πουλήσει μια επιχείρηση ή μέρη της, συμπεριλαμβανομένων μονάδων, περιουσιακών στοιχείων, δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή εμπορικών σημάτων.

Source of information: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS