HomeScience & TechnologyNASA: Αναβάλλει για το 2025 την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

NASA: Αναβάλλει για το 2025 την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

Η NASA announced on Tuesday that the επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη προγραμματίζεται για το 2025. Αυτή η ανακοίνωση δείχνει ότι ο διαστημικός οργανισμός καθυστερεί κατά έναν χρόνο την αποστολή, αφού αρχικά η Trump administration είχε πει ότι η αποστολή θα πραγματοποιούνταν το 2024.

See also: NASA solar probe bombarded by plasma explosions

NASA επανδρωμένη αποστολή Σελήνη

Ο Bill Nelson, ο επικεφαλής της NASA, είπε σε μια τηλεδιάσκεψη ότι ο στόχος της κυβέρνησης Trump για προσεδάφιση του ανθρώπου στη Σελήνη το 2024, δεν μπορεί να εκπληρωθεί.

Η NASA έχει προγραμματίσει μια σειρά αποστολών στο φεγγάρι μέσω του Artemis program. The mission Artemis I, μια δοκιμαστική πτήση που δεν θα μεταφέρει αστροναύτες, είχε προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά, αλλά τώρα ο οργανισμός λέει ότι δεν θα γίνει μέχρι την άνοιξη του 2022.

See also: Huge asteroid heading for Earth - We will live, says NASA

Ο Nelson είπε ακόμα ότι η δοκιμαστική επανδρωμένη αποστολή Artemis II προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2024. Τέλος, η αποστολή Artemis III, η οποία θα μεταφέρει τους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το 2025.

NASA: Αναβάλλει για το 2025 την επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη

Η NASA ανέφερε ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε ένα βαθμό και στις πολύμηνες δικαστικές διαμάχες μεταξύ του οργανισμού και της εταιρείας του Jeff Bezos, Blue Origin. Ο Nelson είπε ότι αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν σχεδόν επτά μήνες εργασίας με τη SpaceX του Elon Musk. Η SpaceX συνεργάζεται με τη NASA για αυτή την αποστολή στη Σελήνη, αλλά λόγω των αγωγών της Blue Origin, η δουλειά είχε μείνει πίσω.

See also: NASA: Shows the first images of Earth from the Landsat 9 satellite

Η SpaceX κέρδισε τον Απρίλιο ένα συμβόλαιο 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Human Landing System program της NASA, αναπτύσσοντας μια παραλλαγή του πυραύλου Starship για τη μεταφορά των αστροναυτών στη Σελήνη.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της Blue Origin κατά της NASA και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να συνεχιστεί η συνεργασία με τη SpaceX.

Source: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS