HomeScience & TechnologyNASA: Shows the first images of Earth from the Landsat 9 satellite

NASA: Shows the first images of Earth from the Landsat 9 satellite

Η NASA κοινοποίησε τις πρώτες εικόνες της Γης από το δορυφόρο Landsat 9.

NASA Landsat 9

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η NASA and the Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) εκτόξευσαν στο space τον τελευταίο δορυφόρο Landsat, που ονομάζεται Landsat 9. Ο δορυφόρος έχει ήδη συλλέξει και κοινοποιήσει τις πρώτες εικόνες της Γης από ψηλά. Οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 31 Οκτωβρίου και δείχνουν πώς η συγκεκριμένη αποστολή θα βοηθήσει στη διαχείριση των πόρων και στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον πλανήτη μας. Η σειρά δορυφόρων Landsat λειτουργεί εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες.

See also: Blue Origin's lawsuit against NASA over the Moon mission dismissed

The πρώτες εικόνες του Landsat 9 έδωσαν στη NASA και στο USGS κρίσιμα δεδομένα σχετικά με τα τοπία και τις ακτές. Η NASA λέει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το USGS ώστε να βοηθήσουν τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του Landsat 9. Και οι δύο οργανισμοί ελπίζουν ότι οι εικόνες που συλλέγονται από τον δορυφόρο, θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να κατανοήσουν την κλιματική κρίση, να διατηρήσουν τους φυσικούς πόρους και να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά σε φυσικές καταστροφές.

NASA Landsat 9 εικόνες

Μερικές από τις τοποθεσίες που φαίνονται στις πρώτες εικόνες που έλαβε η NASA από τον Landsat 9, είναι το Ντιτρόιτ, το Μίσιγκαν και η κοντινή λίμνη St. Clair. Οι εικόνες δείχνουν, επίσης, πόλεις και παραλίες κατά μήκος της ακτογραμμής της Φλόριντα, καθώς και το Navajo County, στην Αριζόνα. Σύμφωνα με τη NASA, οι εικόνες αυτές βοηθούν στην παρακολούθηση της κατάστασης των καλλιεργειών και της βλάστησης και στη διαχείριση του νερού άρδευσης. Επίσης, οι εικόνες δίνουν στοιχεία για τη σοβαρότητα των πυρκαγιών, την αποψίλωση των δασών, την υποχώρηση των παγετώνων, την αστική επέκταση και πολλά άλλα. Στις νέες φωτογραφίες φαίνονται και δεδομένα σχετικά με το μεταβαλλόμενο τοπίο στα Ιμαλάια και στις ακτές της βόρειας Αυστραλίας.

Τα δεδομένα και οι εικόνες από το Landsat 9 διευρύνουν τις δυνατότητές μας στην κατανόηση του πώς έχει αλλάξει η Γη κατά τη διάρκεια δεκαετιών“, δήλωσε η Karen St. Germain, στέλεχος της NASA. Σύμφωνα με την ειδικό, η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα είναι πολύ σημαντική για τα διάφορα σχέδια για το μέλλον.

See also: NASA Perseverance: images reveal evidence of ancient lake on Mars

Η NASA λέει ότι ο δορυφόρος Landsat 9 μοιάζει αρκετά με τον Landsat 8, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά από το 2013. Ωστόσο, ο νέος δορυφόρος έχει διάφορες improvements. Μερικές από αυτές είναι η δυνατότητα αποστολής δεδομένων με υψηλότερη ανάλυση, ώστε να μπορούν οι επιστήμονες να τα μελετήσουν καλύτερα. Χάρη στην καλύτερη ανάλυση, ο δορυφόρος μπορεί να εντοπίσει πιο μικρές διαφορές στα τοπία, σε σύγκριση με παλαιότερους δορυφόρους.

Ο δορυφόρος διαθέτει ένα ζεύγος οργάνων για τη συλλογή εικόνων, συμπεριλαμβανομένου του Operational Land Imager 2 and the Thermal Infrared Sensor 2. Τα δύο όργανα έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Η συντονισμένη λειτουργία τους έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εντυπωσιακών εικόνων της Earth.

Προς το παρόν, η NASA κάνει κάποιους ελέγχους και αργότερα η αποστολή θα παραδοθεί στο USGS. Το USGS θα λειτουργεί μαζί τους δορυφόρους Landsat 9 και Landsat 8. Οι δύο δορυφόροι αναμένεται να συλλέγουν περίπου 1500 εικόνες της επιφάνειας του πλανήτη καθημερινά και να καλύπτουν ολόκληρη την υδρόγειο κάθε οκτώ ημέρες.

See also: NASA has spotted the first planet in another galaxy!

Η NASA σημειώνει ότι όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από το Landsat 9 θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στο κοινό από το site του USGS, μόλις ο δορυφόρος αρχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ο Landsat 9 εκτοξεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους με έναν πύραυλο Atlas V της United Launch Alliance. Ο πρώτος δορυφόρος Landsat εκτοξεύτηκε το 1972.

Source: slashGear

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS