HomesecurityUnited Kingdom: Advertisement promoting a career in cybersecurity removed

United Kingdom: Advertisement promoting a career in cybersecurity removed

A Campaign που έχει ως στόχο να παρακινήσει μέσα από διαφήμιση άτομα να ακολουθήσουν μία καριέρα στην κυβερνοασφάλεια, δέχτηκε έντονη κριτική και καταργήθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την Traffic της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, μία αφίσα που έδειχνε μια γυναίκα με την ονομασία «Φατιμά» ντυμένη μπαλαρίνα με το slogan «η επόμενη δουλειά της Φατιμά θα μπορούσε να είναι στην κυβερνοασφάλεια – απλά δεν το ξέρει ακόμη» δέχτηκε κριτική μετά την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση του United Kingdom ενθάρρυνε εκείνους που ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες να ακολουθήσουν καριέρα σε άλλους τομείς.

United Kingdom: Advertisement promoting a career in cybersecurity removed

Αρχικά, η εν λόγω διαφήμιση εμφανίστηκε ως έργο του DCMS and the Cyber First του NCSC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο υφυπουργός του DCMS, Oliver Dowden, αρνήθηκε τη φερόμενη εμπλοκή του στην καμπάνια, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν αποτελεί έργο του Υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης, πολιτισμού, μέσων και αθλητισμού, ενώ την χαρακτήρισε «κακή».

Επιπλέον, ο Dowden εξήγησε ότι η διαφήμιση προήλθε από μια «καμπάνια συνεργατών που ενθαρρύνει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα να σκεφτούν μια καριέρα στην κυβερνοασφάλεια». Ωστόσο, η ιδέα της καμπάνιας αποδόθηκε στην company τεχνολογικών δεξιοτήτων “QA”, ενώ ένας εκπρόσωπος του NCSC επιβεβαίωσε ότι η καμπάνια δημιουργήθηκε από το DCMS με την χρήση του υλικού courses του Cyber First του NCSC, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και μαθητές, αλλά θα απευθυνόταν τώρα σε ενήλικες μέσω αυτής της καμπάνιας.

United Kingdom: Advertisement promoting a career in cybersecurity removed

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η φωτογραφία της «Φατιμά» τραβήχτηκε από Αμερικανό φωτογράφο με έδρα την Ατλάντα της Τζόρτζια. Αυτή αποτελούσε προφανώς μέρος μιας σειράς άρθρων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του United Kingdom, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι αυτό το συγκεκριμένο content ήταν ακατάλληλο και έχει ήδη αφαιρεθεί από την καμπάνια.

In a email στο Infosecurity, ο Javvad Malik, συνήγορος για την ευαισθητοποίηση στην Security στην KnowBe4, δήλωσε τα ακόλουθα: «Σε οποιαδήποτε καριέρα και να θέλετε να κατευθύνετε τους ανθρώπους παρακινώντας τους να θέλουν να την επιλέξουν, μόνο όταν οι άνθρωποι απολαμβάνουν, ενδιαφέρονται ή έχουν πάθος για μία δουλειά, νιώθουν πραγματικά το αίσθημα του επιτεύγματος και της ικανοποίησης».

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS