HomesecurityΜέλος της hacking ομάδας 'The Dark Overlord' δικάζεται στις ΗΠΑ

Member of hacking group 'The Dark Overlord' on trial in the US

The Dark OverlordAn Βρετανός hacker μεταφέρθηκε αυτές τις μέρες στις USA για να δικαστεί, καθώς κατηγορείται για το hacking μεγάλων αμερικανικών εταιρειών. Ο Βρετανός λέγεται ότι αποτελούσε μέλος της γνωστής hacking ομάδας The Dark Overlord (TDO).

Το όνομα του hacker είναι Nathan Francis Wyatt και είναι 39 ετών. Βρέθηκε χτες στο court του Saint Louis και αρνήθηκε την ενοχή του.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο, οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι ο Wyatt ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας The Dark Overlord που, από το 2016, έχει πραγματοποιήσει many attacks σε αμερικανικές εταιρείες, έχει κλέψει data και έχει ζητήσει τεράστια χρηματικά ποσά.

Στις περιπτώσεις που τα victims δεν πλήρωναν τα λύτρα, η hacking ομάδα πουλούσε τα κλεμμένα δεδομένα σε hacking forums, τα εξέθετε στο διαδίκτυο ή πλήρωνε δημοσιογράφους για να τα διαρρεύσουν στον τύπο και να βλάψουν τις companies.

Το επίσημο indictment ισχυρίζεται ότι ο Wyatt και τα υπόλοιπα μέλη της TDO πραγματοποίησαν επιθέσεις σε οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης και λογιστικές εταιρείες στο κράτος Μισσούρι από τις αρχές του 2016 έως τα τέλη του 2017.

Δεκάδες παραβιάσεις και επιθέσεις

Από τις αρχές του 2016, οι hackers της The Dark Overlord έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις. Ακολουθούν κάποιες από τις πιο γνωστές επιθέσεις που σχετίζονται με την ομάδα:

  • Παραβίαση τριών οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης και πώληση 651.894 αρχείων που ανήκαν σε ασθενείς
  • Πώληση 9,3 εκατομμυρίων αρχείων ασθενών από μια μη γνωστή εταιρεία που προσφέρει ασφάλειες υγείας
  • Παραβίαση του κέντρου Cancer Services of East Central Indiana-Little Red Door
  • Παραβίαση του Netflix και διαρροή επεισοδίων του 5th κύκλου της σειράς “Orange Is The New Black”
  • Παραβίαση του ABC και διαρροή επεισοδίων της τηλεοπτικής εκπομπής “Steve Harvey’s Funderdome”
  • Παραβίαση της Larson Studios, Inc. στο Χόλιγουντ και theft επεισοδίων εκπομπών
  • Παραβίαση της Line 204, ενός παρόχου ηχητικών σκηνών για στούντιο του Χόλιγουντ
  • Παραβίαση της SMART (“Sports Medicine and Rehabilitation Therapy”)
  • Παραβίαση και διαρροή δεδομένων πολλών εταιρειών, όπως: Pre-Con Products, G.S. Polymers, PcWorks, International Textiles & Apparel
  • Παραβίαση της Channel Ship Services (ναυτιλιακή εταιρεία)
  • Παραβίαση της Sterling National Financial Group (ασφαλιστική εταιρεία)
  • Παραβίαση του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής AZ

Στην πραγματικότητα, η The Dark Overlord είναι υπεύθυνη για πολλές άλλες επιθέσεις. Ωστόσο, κάποιες από αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή απλά δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Η ομάδα χρησιμοποιούσε, επίσης, κάποιες ανορθόδοξες και επιθετικές Methods για να εκβιάσει τα θύματα της. Για παράδειγμα, το 2018, οι hackers άρχισαν να απειλούν τους μαθητές σχολείων της Μοντάνα, επειδή τα σχολεία αρνήθηκαν να πληρώσουν τα λύτρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2016 ο Wyatt έστειλε απειλητικά μηνύματα στην κόρη ενός από τους διευθύνοντες συμβούλους των επιχειρήσεων που είχε παραβιάσει η ομάδα.

Το κατηγορητήριο των ΗΠΑ επιβεβαιώνει και μια έκθεση της Motherboard του 2017. Σύμφωνα με την έκθεση, ο Wyatt, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Crafty Cockney, ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας που καλούσε εταιρείες και ζητούσε ransom.

Ο Wyatt είχε περιπέτειες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού το 2016 είχε συλληφθεί από τη βρετανική αστυνομία, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι είχε παραβιάσει τον iCloud λογαριασμό της Pippa Middleton.

Ωστόσο, δεν υπήρχαν αποδείξεις και ο Wyatt αφέθηκε ελεύθερος. Το 2017 συνελήφθη ξανά, όταν παραδέχτηκε την ενοχή του για 20 απάτες.

Ο Wyatt είναι το δεύτερο μέλος της The Dark Overlord που έχει συλληφθεί. Τον Μάιο του 2018, οι σερβικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα 39 ετών στο Βελιγράδι.

Οι αρχές δεν είχαν δώσει πολλές information γι΄αυτόν τον άνδρα. Δεν γνωρίζουμε αν αντιμετωπίζει ακόμα κατηγορίες ή αν έχει αφεθεί ελεύθερος.

Λέγεται ότι η hacking ομάδα αποτελούνταν από τρία μέλη και ότι το τρίτο μέλος έχει δημιουργήσει ένα forum for the στρατολόγηση νέων μελών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS