ΑρχικήinetΤεράστια κέρδη για την Αpple - Ρεκόρ πωλήσεων για το iPhone6

Τεράστια κέρδη για την Αpple – Ρεκόρ πωλήσεων για το iPhone6

Apple -iPhone6

Κέρδη 18 δισ. $ στο τρίμηνο – Τζίρος 74.6 δισ.$ – Πωλήσεις 74.4 εκατομμυρίων συσκευών iPhone6 και περιθώριο κέρδους 39.9%  

Η apple ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά της αποτελέσματα και οι ανταγωνιστές του δαγκωμένου μήλου… έφυγαν για κόλαση! Το τελευταίο τρίμηνο, η Apple κατάφερε να έχει καθαρά κέρδη 18 δισεκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας κάθε ιστορικό επιχειρηματικό ρεκόρ τριμήνου στην ιστορία, όχι μόνο τη δικιά της αλλά και την παγκόσμια! Μόνο η ρωσική Gazprom είχε φτάσει κοντά, όταν το πρώτο τρίμηνο του 2011 δήλωσε κέρδη 16.24 δισ. Δολαρίων.

Η αποκάλυψη του iPhone6 ήταν η κίνηση που εκτόξευσε τις οικονομικές επιδόσεις. 74.4 εκατομμύρια τηλέφωνα έχουν πουληθεί από την ημέρα έναρξης εμπορικής δραστηριοποίησης του νέου μοντέλου.

iphone6-660_1
iPhone6: Οικονομικά αποτελέσματα για λιποθυμίες!

Οι επιδόσεις της Apple ξεπέρασαν ακόμα και τις καλύτερες και πιο απαιτητικές προβλέψεις της Wall Street. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 2.60 δολαρίων ανά μετοχή και η Apple προσέφερε 3.06! Περίμεναν 67.69 δισ. Δολάρια τζίρο και η Apple έφτασε τα 74.6 δισ. Δολάρια. Για τις πωλήσεις των νέων iPhone, οι φωστήρες της Wall Street προέβλεψαν 66.5 εκατομμύρια μονάδες και η Apple πούλησε 74.4, αυξημένα κατά 22 εκατομμύρια σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2013.

Το μοναδικό κομμάτι που «δεν πήγε καλά», κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, είναι οι πωλήσεις των iPad. Ενώ οι αναλυτές τις περίμεναν στα 21.4 εκατομμύρια μονάδες, το τελικό νούμερο είναι λίγο πιο κάτω στα 21.42 εκατομμύρια μονάδες, κάτι που εξηγείται από την χρήση των νέων μεγαλύτερων τηλεφώνων και ως tablet από πολλούς πελάτες.

Η Apple κατάφερε να αυξήσει όμως και το περιθώριο κέρδους που από το 36.9% έφτασε στο 39.9%. Για το δεύτερο τρίμηνο, η Apple αναμένει τζίρο μεταξύ 52 και 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Πηγή: thetoc.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS