ΑρχικήinetΑνέβηκε πάλι το traffic του Gmail στη Κίνα

Ανέβηκε πάλι το traffic του Gmail στη Κίνα

gmailΣύμφωνα με τους Financial Times, που ήταν και οι πρώτοι που το παρατήρησαν, οι συνδέσεις προς το Gmail άρχισαν πάλι να αυξάνονται. Η αύξηση αυτή, έρχεται μετά από μια διακοπή τεσσάρων ημερών, στην Κίνα, η οποία μάλιστα έγινε χωρίς καμία επίσημη εξήγηση. Η Greatfire.org, μια Κινεζική anticensorship ομάδα, αναφέρει τη κυβέρνηση της χώρας ως υπεύθυνη, γράφει το πρακτορείο Reuters.

Η Google σε ένα e-mail προς το CNET, αναφέρει ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα από πλευράς της εταιρείας που προκάλεσε τη διακοπή αυτή, ενώ εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το θέμα.

Στο παρελθόν, η διακοπή των υπηρεσιών της Google είχε επικεντρωθεί ως επί το πλείστον στο YouTube και τη μηχανή αναζήτησης της Google, ειδικά κατά τη διάρκεια των περιόδων πριν την επέτειο της σφαγής στην πλατεία Tiananmen, στις 4η Ιουνίου 1989.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία της Google, είχε απαγορευτεί ακόμη και μέσω του Outlook και της Apple, αλλά πλέον οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση και πάλι στους λογαριασμούς τους.

Παραμείνετε συντονισμένοι στο SecNews για κάθε νέα εξέλιξη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS