ΑρχικήinetΗ Microsoft μηνύει την IRS για μη αποκάλυψη στοιχείων σε έρευνα

Η Microsoft μηνύει την IRS για μη αποκάλυψη στοιχείων σε έρευνα

Microsoft IRS

Η Microsoft μηνύει την Εφορία των Ηνωμένων Πολιτειών (Internal Revenue Service-IRS) γιατί δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες μιας ιδιωτικής έρευνας που θεωρείται ότι εμπλέκει την εταιρεία και κάποιες από τις φορολογικές της πρακτικές στη χώρα.

Ο γίγαντας του λογισμικού, αναφέρει στην αγωγή που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Περιφέρειας της Κολούμπια ότι επικοινώνησε με την εφορία και ζήτησε πληροφορίες σχετικά με την εν εξελίξει έρευνα βάσει του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης (FOIA), αλλά ο οργανισμός έχει μέχρι σήμερα αρνηθεί να ανταποκριθεί.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η IRS έχει συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, συμφωνία που υπεγράφη τον Μάιο του 2014 και αξίζει περισσότερο από 2 εκατομμύρια δολάρια (1,8 εκατομμύρια ευρώ).

Φαίνεται ότι η Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan διορίστηκε ειδικά για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Microsoft, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα έγγραφα παρά τα αιτήματα της εταιρείας.

Η Microsoft έχει μέχρι τώρα εμπλακεί σε αρκετές έρευνες για φορολογικές παραβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο και φαίνεται ότι η IRS τώρα ερευνά επισταμένως αυτό το θέμα.

Ο γίγαντας του λογισμικού ζήτησε για πρώτη φορά από την IRS να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την έρευνά της τον Σεπτέμβριο, αλλά τότε ο οργανισμός ζήτησε παράταση της νόμιμης προθεσμίας των 20 ημερών για να δώσει μια απάντηση.

Η Microsoft προφανώς ισχυρίζεται ότι η IRS δεν προτίθεται να παρέχει εξηγήσεις για τη διεξαγωγή της έρευνας γι’αυτό και η εταιρεία παρέπεμψε τη διαφωνία αυτή στο δικαστήριο ώστε να λάβει μια απάντηση.

Justice IRS

“Ο ενάγων επιδιώκει να υποχρεώσει την αποκάλυψη μιας κυβερνητικής σύμβασης και των σχετικών αρχείων που είχαν παρανόμως αποκρυφθεί από την υπηρεσία («κατηγορούμενος» ή «IRS») και τα οποία προκύπτουν από τη συνεργασία της με το δικηγορικό γραφείο Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP, των εταίρων του και/ή των υπαλλήλων του (συλλογικά, «Quinn Emanuel») για να βοηθήσει την IRS στην προετοιμασία, την οργάνωση και την παρουσίαση των πραγματικών στοιχείων και τη νομική ανάλυση σχετικά με τους ελέγχους του εναγομένου στις τιμές μεταβίβασης (transfer pricing) της Microsoft”, αναφέρει η εταιρεία.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Microsoft κατηγορείται για φορολογικές παραβάσεις, αλλά η εταιρεία έχει δηλώσει ότι συμμορφώνεται πλήρως με τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν θα καταφεύγει σε μεθόδους φοροαποφυγής για την ελαχιστοποίηση εξόδων και την αύξηση των κερδών της.

Το ίδιο συνέβη και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ευρώπη, όπου η Microsoft αντιμετώπισε ερευνητές στην αγορά όπως η Δανία και το Λουξεμβούργο, αφού κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε κενά στην τοπική νομοθεσία, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή εκατομμυρίων δολαρίων σε φόρους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS