ΑρχικήinetΗ Google πληρώνει ελάχιστους φόρους στην Ευρώπη σε αντίθεση με τα τεράστια...

Η Google πληρώνει ελάχιστους φόρους στην Ευρώπη σε αντίθεση με τα τεράστια έσοδα

Google-Pays-Europe-Microscopic-Taxes-on-Huge-Revenues

Φαίνεται ότι η Google δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσει πραγματικά σωστά τους φόρους στα ευρωπαϊκά έθνη, εκτός αν αναγκαστεί. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, λίγο πολύ για όλες τις εταιρείες τεχνολογίας εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη και αν οι εν λόγω εταιρείες επεκτείνονται, φαίνεται ότι κάνουν τα πάντα για να πληρώνουν χαμηλότερους φόρους, το οποίο, φυσικά, είναι κατανοητό από την πλευρά της εταιρείας, αλλά εντελώς άδικο για τις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

Σύμφωνα με την Irish Times, το 2013, η Google κατέβαλε 0,16% επί των εσόδων των € 17 δισεκατομμυρίων (22.800.000.000 δολάρια), το οποίο σημαίνει ότι καταβάλλονται στο πλαίσιο € 28.000.000 (37.600.000 δολάρια). Επίσης, € 11.700 εκατομμύρια (15,7 δισ. δολ.) πήγαν στα “διοικητικά έξοδα”, το οποίο η εφημερίδα αναφέρει ότι αφορά δικαιώματα που καταβάλλει η επιχείρηση σε άλλους φορείς της Google, που ελέγχονται από τους όμοιούς των Βερμούδων, γνωστό φορολογικό παράδεισο.

Η Google διαχειρίζεται τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μέσω του ιρλανδικού γραφεία λόγω των χαμηλών φορολογικών επιπέδων εκεί. Αυτό έχει φέρει ένα κομμάτι της κριτικής προς την εταιρεία από πολλές χώρες όπου κατηγορείται για την πώληση διαφημίσεων σε τοπικό επίπεδο, χωρίς να πληρώνει ούτε ένα λεπτό στους τοπικούς προϋπολογισμούς.

Τα πράγματα παίρνουν τέτοια τροπή σε αυτές τις εταιρείες τεχνολογίας που αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το λαμβάνουν υπόψη αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν με τη βοήθεια της νέας νομοθεσίας ότι οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώνουν φόρους στις χώρες όπου διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις.

Η Amazon, Apple, η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται όλες στην ίδια κατάσταση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS