ΑρχικήsecurityBlackphone: Το ασφαλέστερο smartphone σύμφωνα με τους δημιουργούς του

Blackphone: Το ασφαλέστερο smartphone σύμφωνα με τους δημιουργούς του


blackphoneTo “Βlackphone” είναι το πρώτο smartphone που έχει κατασκευαστεί ρητά για την αποτελεσματική προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, καθώς  συνδυάζει εξειδικευμένο λογισμικό και μια σειρά από υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την κάλυψη των ψηφιακών τους δεδομένων.

Το smartphone της SGP Technologies – μια κοινοπραξία μεταξύ της υπηρεσίας κρυπτογράφησης, Silent Circle, και του κατασκευαστή mobile hardware, Geeksphone – θα ξεκινήσει να διανέμεται αυτή την εβδομάδα σε πελάτες που το έχουν ήδη παραγγείλει. Λίγο αργότερα, το κινητό αναμένεται να γίνει διαθέσιμο προς πώληση και στο διαδίκτυο.

Το blackphone θα τρέχει μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού Android, με την ονομασία PrivOS. Το λειτουργικό αυτό, παρότι μοιάζει με το Android 4.4 KitKat, παρέχει στο χρήστη έναν υψηλότερο βαθμό ελέγχου όσον αφορά τις εφαρμογές που τρέχουν στο τηλέφωνο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια τα δεδομένα και τις λειτουργίες στις οποίες αυτές μπορούν να έχουν πρόσβαση και το τι μπορούν να κάνουν.

Το κινητό διαθέτει προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, πέρα από τις τυπικές εφαρμογές του Android, που επικεντρώνονται στο να διατηρήσουν τις συνομιλίες, τα μηνύματα κειμένου, τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο και τα δεδομένα των εφαρμογών ασφαλή και private.

Το Βlackphoneδιαθέτει ειδική λειτουργία και για την αντιμετώπιση επιθέσεων μέσω Wi-Fi, αποτρέποντας τη συλλογή δεδομένων από τις συσκευές, καθώς τα κινητά είναι συχνά ευάλωτα σε τέτοιου είδους επιθέσεις, όταν οι χρήστες συνδέονται με μη αξιόπιστα δίκτυα.

Μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του Βlackphone, στον πίνακα που ακολουθεί:

table

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS