ΑρχικήinetΒερολίνο: Η Ελλάδα δεν μας έχει ζητήσει εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν μας έχει ζητήσει εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

merkel_tilefonoΟ… Γερμανός «μεγάλος αδερφός» αποκαλύπτεται πως έχει έρθει και στην Ελλάδα αλλά σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, η Αθήνα δεν έχει (ακόμα) ζητήσει εξηγήσεις για τις υποκλοπές και την παρακολούθηση πολιτών!

Εκτός από τη δράση των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, στο παιχνίδι των μαζικών παρακολουθήσεων των χρηστών του ίντερνετ έχουν μπει δυναμικά και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, που παρακολουθούν πολίτες 196 χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Στο θέμα που έχει προκαλέσει σάλο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που επεσήμανε ότι ως τις 11:30 (ώρα Γερμανίας) η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ζητήσει επισήμως εξηγήσεις από το Βερολίνο και δεν είχε κατατεθεί ανάλογο αίτημα, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών, είτε στην γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στο θέμα της παρακολούθησης πολιτών μέσω internet αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ. Σημείωσε ότι τα εσωτερικά έγγραφα της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) που κατατέθηκαν σε πρόσφατη δικαστική διαδικασία περιγράφουν διαδρομές τηλεπικοινωνιών, αλλά η αναφορά σε κάποιες χώρες δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι αυτές οι χώρες αποτελούν στόχο παρακολούθησης της BND.

«Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο κατάλογος, ο οποίος αναφέρεται εκεί, περιγράφει τηλεπικοινωνιακές διαδρομές που μπορεί να ακολουθηθούν, αλλά δεν περιγράφει τους στόχους παρακολούθησης της BND» τόνισε ο κ. Στράιτερ και σημείωσε ότι η όλη βάση του δημοσιεύματος δεν είναι ορθή.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS