ΑρχικήsecurityΔιατηρήστε τους κωδικούς σας ασφαλείς με το KeePassX

Διατηρήστε τους κωδικούς σας ασφαλείς με το KeePassX

KeePassX-Review-2

Το ΚeePassX είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, που σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε με ασφάλεια όσους κωδικούς επιθυμείτε, χωρίς να χρειάζεται να θυμάστε κάποιον από αυτούς.

 

Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για χρήστες που έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις, όσον αφορά την ασφαλή διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων. Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκευόνται σε μια βάση δεδομένων, η οποία κρυπτογραφείται με ισχυρούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης.

 

Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό (master password), ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός που πρέπει να απομνημονεύσετε. Με τον τρόπο αυτό αποτρέπετε τους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες από το να αποκτήσουν πρόσβαση στη βάσης δεδομένων σας.

 

Για να προσθέσετε νέους κωδικούς πρόσβασης, πρέπει να επιλέξετε μια ομάδα και ένα εικονίδιο, και στη συνέχεια να προσθέσετε τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως username,  ιστοσελίδα, σχόλια ή ακόμα και κάποιο συνημμένο.

 

Εάν χρειάζεστε κάποιο μοναδικό κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το generation tool, ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εντελώς τυχαίους κωδικούς πρόσβασης ή να επιλέξετε τους χαρακτήρες που θέλετε να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το KeePassX από εδώ.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS