ΑρχικήsecurityTo Ransomware CryptoLocker στοχεύει πλέον και χρήστες Android

To Ransomware CryptoLocker στοχεύει πλέον και χρήστες Android

android-ransomwareTo CryptoLocker, το επικίνδυνο ransomware που κρυπτογραφεί αρχεία σε υπολογιστές και κατόπιν ζητά λύτρα για να τα “ξεκλειδώσει”, συνεχίζει να εξαπλώνεται, στοχεύοντας πλέον και την πλατφόρμα του Android.

Η BitDefender έχει εντοπίσει μια νέα mobile παραλλαγή του Ransomware, η οποία πωλείται από την ίδια εγκληματική ομάδα που διακινεί την desktop έκδοση του malware.

Το κακόβουλο λογισμικό, γνωστό και ως « Android.Trojan.Koler.A», μολύνει τις συσκευές των χρηστών κατά την περιήγησή τους σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες με περιεχόμενο για ενήλικες.

Το malware μεταμφιέζεται στο Βadoink, ένα video player που πρέπει να εγκατασταθεί προκειμένου οι χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε πορνό.

Μόλις εγκατασταθεί, το κακόβουλο λογισμικό εντοπίζει τη θέση των θυμάτων και προβάλει ένα ψεύτικο προειδοποιητικό μήνυμα στην τοπική τους γλώσσα.

“Προσοχή! Toτηλέφωνό σας έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω. Όλα τα αρχεία σας έχουν κρυπτογραφηθεί” αναφέρει το ψεύτικο μήνυμα και ζητά από τους χρήστες να πληρώσουν 300 δολάρια για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους.

Εάν έχετε μολυνθεί και εσείς με το συγκεκριμένο ransomeware, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε! Τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή δεν έχουν κρυπτογραφηθεί στην πραγματικότητα. Πατώντας το πλήκτρο Home, μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη. Θα έχετε 5 δευτερόλεπτα για να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή από τη συσκευή σας.

Μεταβείτε σε Safe Mode για να αφαιρέσετε το κακόβουλο app

Η συγκεκριμένη απειλή δεν είναι εξελιγμένη και μπορείτε να καταργήσετε την εγκατάσταση του κακόβουλου app, εκκινώντας τη συσκευή σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS