ΑρχικήsecurityΔιέρρευσαν 38 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών της Adobe και ο πηγαίος κώδικας του...

Διέρρευσαν 38 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών της Adobe και ο πηγαίος κώδικας του Photoshop

Μια πρόσφατη παραβίαση των δεδομένων της Adobe εξέθεσε πληροφορίες λογαριασμών και προκάλεσε μια πολύ μεγάλη αναταραχή αφού μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς κωδικού πρόσβασης έφευγαν κατά χιλιάδες. Η εταιρεία φέρεται να αναφέρει ότι τουλάχιστον 38 εκατομμύρια στοιχεία λογαριασμών διέρρευσαν. Φαίνεται, ότι στην ήδη τεράστια διαρροή του πηγαίου κώδικα των προϊόντων της Adobe προστέθηκε και ο πηγαίος κώδικας του Photoshop.Adobe-Hacked

Μια δημοσίευση στο AnonNews.org που έγινε στις 3 του Οκτωβρίου του 2013, ανέφερε ότι οι hackers κατάφεραν να υποκλέψουν περίπου 3 εκατομμύρια κρυπτογραφημένα αρχεία πιστωτικών καρτών πελατών της εταιρείας, καθώς και τα στοιχεία σύνδεσης για έναν απροσδιόριστο αριθμό λογαριασμών χρηστών.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το AnonNews.org δημοσίευσε ένα τεράστιο αρχείο, το «users.tar.gz» που φαίνεται να περιλαμβάνει περισσότερα από 150 εκατομμύρια ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης από την Adobe. Το αρχείο είναι 3,8 GB.

Η εκπρόσωπος της Adobe, Heather Edell δήλωσε ότι η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με όλους τους υπάρχοντες χρήστες των οποίων το όνομα σύνδεσης και ο κρυπτογραφημένος κωδικός πρόσβασης είχε κλαπεί.

«Μέχρι στιγμής, η έρευνά μας επιβεβαίωσε ότι οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στα Adobe ID και στους κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης από περίπου 38 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες,» δήλωσε η Edell.

 

Πηγή: secnews.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS