ΑρχικήsecurityΟι Anonymous ζητάνε βοήθεια για την καταπολέμηση του ISIS!

Οι Anonymous ζητάνε βοήθεια για την καταπολέμηση του ISIS!

Hackers από τους Anonymous δήλωσαν ότι χρειάζονται βοήθεια από τις υπηρεσίες ασφαλείας για να συνεχίσουν να πολεμούν τους τζιχαντιστές online.

Anonymous

Στην πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη μετά την κύρηξη του πολέμου τους κατά του ISIS μέλη των Anonymous υπερασπίστηκαν την ανταγωνιστική προσέγγιση τους  προς την εξτρεμιστική οργάνωση. Είδαμε για παράδειγμα την τοποθέτηση διαφημίσεων Viagra σε ιστοσελίδες του ISIS και κατσίκες και πάπιες σε φωτογραφίες τζιχαντιστών.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι  Anonymous καθοδηγούμενοι από τη μικρή ειδική ομάδα τους Ghost Sec κατέβασαν πάνω από 100 ιστοσελίδες προπαγάνδας από το διαδίκτυο όπως και 25.000 λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα.

Ο πυρήνας της Ghost Sec αποτελείται από 12 άτομα σε όλον τον κόσμο. Ασχολούνται όλοι με την κυβερνοασφάλεια τη μέρα, αλλά αυτό είναι το μόνο που ξέρει ο ένας για τον άλλον. Έχουν επίσης ομιλητές αραβικών για να μεταφράζουν σελίδες και παρόλο που έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν κατεβάσει και αθώους λογαριασμούς  επιμένουν ότι διπλοτσεκάρουν πάντα όλους τους στόχους πριν κάνουν κάποια κίνηση.

Ο hacker των Anonymous ‘Comedi’ μαζί με άλλα μέλη της ομάδας του συμπεριλαμβανομένων των ‘Ransacker’ και ‘TorReaper’ έκαναν μια επίδειξη των ικανοτήτων τους παίρνοντας μια ιστοσελίδα που είχαν στοχοποιήσει offline σε μια ειδικά σχεδιασμένη DDoS επίθεση.

Αυτοί οι τύποι επιθέσεων είναι σε λειτουργία μόνο λίγες ώρες ή μέρες αλλά η ομάδα δήλωσε ότι έχει σχεδιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα και έχει ειδικούς servers που διατηρούν τις ιστοσελίδες κάτω για μήνες.

Ωστόσο, η ομάδα των hackers ότι έχουν φτάσει την κορυφή των δυνατοτήτων τους αφού οι ιστοσελίδες του ISIS τώρα προστατεύονται καλύτερα και καλούν και τις υπηρεσίες ασφαλείας να κάνουν περισσότερα αφού όλο και περισσότερες νέες ιστοσελίδες εμφανίζονται.

Ο Comedi  δηλώνει για τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι “ Ή το αγνοούν ή δεν ξέρουν πώς να το κάνουν ή δεν έχουν τον χρόνο ή το ανθρώπινο δυναμικό. Υποθέτω αν έπρεπε να το κάνω αυτό ως δουλειά θα το έκανα για 8 ώρες και μετά θα το ξέχναγα. Όσο αφορά εμάς, κάνουμε διάλειμμα μόνο όταν δουλεύουμε ή κοιμόμαστε.”

Τον προηγούμενο μήνα ο υπουργός Ασφάλειας επαίνεσε το έργο των Anonymous αλλά πολλοί από τις υπηρεσίες ασφαλείας αμφισβητούν τη δουλειά που κάνει η ομάδα των hackers.

Στις 11 Δεκεμβρίου οι Anonymous θα κυκλοφορήσουν την “Ημέρα της Οργής” με την οποία θα παραμορφώσουν όσες περισσότερες ιστοσελίδες που υποστηρίζουν το ISIS και λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων είναι δυνατόν με εικόνες από κατσίκες.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS